Annonce
Trekantområdet

Stort billeasingfirma gået konkurs: Kuratellet er i færd med at sikre værdierne

Scanleasing blev i sidste uge begæret konkurs. Nu er advokat Christian Jul Madsen og advokat John Sommer Schmidt, der begge er indsat som kuratorer, i gang med at skabe overblik over konkursboet og sikre værdierne. Foto: Casper Vagner Christensen
I en mail til JydskeVestkysten oplyser kuratellet i Scanleasing-konkursen, at det er i færd med at sikre værdier.
Annonce

Kolding: Advokat Christian Jul Madsen og advokat John Sommer Schmidt, der begge er indsat som kuratorer i forbindelse med Scanleasing-konkursen, er i øjeblikket i fuld gang med at skabe overblik over konkursboet og sikre værdierne.

Det oplyser de til JydskeVestkysten i en mail.

"På baggrund heraf vil det blive besluttet, hvordan aktiverne bedst realiseres. Først herefter vil der foretages yderligere undersøgelser, herunder af mulig omstødelse og ledelsesansvaret mv. – men denne proces ligger først noget senere i forløbet," lyder det i mailen.

"Aktuelt arbejder kuratellet således på at få overblik, sikre værdier og håndtere kunder m.v. og har for nuværende ikke yderligere kommentarer," fortsætter det i mailen.

Scanleasing, hvor man kan lease dyre luksusbiler, blev i sidste uge begæret konkurs. Det skete i kølvandet på, at virksomheden blevet taget under rekonstruktion, fordi pengene var brugt op, som John Sommer Schmidt har forklaret til erhvervsmediet finans.dk. Scanleasing er alene ejet af erhvervsmand Peter Larsen.

- Når man går i rekonstruktion, er det fordi, man ikke kan betale sine regninger, har han sagt til finans.dk.

Få dage efter Scanleasing blev taget under konkursbehandling, blev Peter Larsen selv begæret personligt konkurs.

Annonce

Revisorpåtegninger

Scanleasing seneste årsregnskab viser, at leasingfirmaet i 2018 omsatte for 228 millioner kroner, og at virksomheden havde et nettooverskud på seks millioner kroner. Af regnskabet fremgår det, at selskabet de foregående år kørte med overskud på mellem tre og knap fem millioner kroner.

Af samme årsregnskab fremgår det dog også, at de samlede gældsforpligtelser også lå på 228 millioner kroner. Samtidig var der en række alvorlige revisorpåtegninger, hvor det blandt andet står beskrevet, at selskabet har indberettet urigtige momsangivelser og undladt at indberette lønsumafgift til Skat.

Kuratellet henviser til Scanleasings hjemmeside i forhold til håndtering af diverse forhold.

JydskeVestkysten har uden held forsøgt at komme i kontakt med Peter Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce