Annonce
Nyborg

Stort adventurerace bliver endnu vildere: Vegvisir lancerer 120 kilometer for paddleboards, kajakker og robåde

Vegvisir Row and Paddle Challenge er åbne for robåde, kajakker og stand-up-paddle udøvere. Fra starten i Nyborg går det til overnatning på Skarø inden det ved opgang går retur til Nyborg via Rudkøbingløbet. Foto: Co-Row
Er du vild med paddleboard eller roning? Altså lidt vildere end de fleste? Så er Vegvisirs nye adventurerace på 120 kilometer måske den næste udfordring, du skal tage op.

Nyborg: Når det store adventurerace på vandet, Vegvisir, til efteråret, sættes i gang fra havnen i Nyborg, bliver det med endnu flere kategorier for eventyrlystne sejlere. For ud over de sædvanlige tre ruter, som giver sejlbådskaptajner deres sag for, så indvilliges også kajakker, robåde og paddleboards i årets udgave.

Således får sejlende med årer mulighed for at padle sig gennem en distance på hele 120 kilometer fra Nyborg gennem det Sydfynske øhav og tilbage igen.

- Det er spændende at inddrage nye sportsgrene under Vegvisir Race brandet. Jeg er selv vild med al vandsport. Jeg tror og håber, at den succes og interesse vi ser inden for adventure sailracing også har appel inden for kajak, SUP (paddleboard red.) og roning, siger Morten Brandt fra Shorthand ECM, som ejer Vegvisir Race.

Annonce

En vild rute

Når starten går i Nyborg fredag den 2. september, samles alle paddleboards, robåde og kajakker lidt ude på fjorden til en samlet start. Herfra går ruten tilbage mod byen, hvor to bøjer skal rundes tæt på land.

På kajen kan tilskuere følge med på første parket, hvor der vil være speak og musik, og tilskuere kan høre om deltagerne, deres både og hvilke strabadser de har i vente.

- Efter mærkerunderingen går det ud af fjorden og syd på langs Fyns kyst. Næste hjørne er Thurø, hvorefter det går ind i Svendborgsund. Her skal deltagerne have en klar strategi for at slippe igennem på bedste vis i tilfælde af enten med- eller modstrøm, som kan være særdeles kraftig i det bugtede sund. På den anden side af Svendborgsund går det mod Skarø, hvor der campes for natten ved Svendborg Roklubs hytte på øen. Første etape er 55 kilometer, fortæller Morten Brandt om ruten.

Sidste år havde Vegvisir race også start og målområde i Nyborg, hvor havnen blev fyldt med sejlbåde fra ind- og udland. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Dagen efter skal deltagerne ud på den længste etape, som skal bringe dem tilbage til Nyborg.

- Etape 2 går næste morgen over det meget lave farvand syd for Tåsinge, inden deltagerne sætter kursen nordpå mellem Tåsinge og Langeland, før den direkte kurs igen bliver sat mod Storebælt og mållinjen i Nyborg. På andendagen er distancen 65 kilometer, fortsætter han.

Deltagerne kan under hele løbet følges via GPS-tracking, som viser, hvem der fører samlet og i de individuelle kategorier.

- Vi er spændte på, hvordan danske og udenlandske roklubber, kajakfolk, erfarne og dygtige SUP-entusiaster samt andre adventure-folk vil tage imod denne nye udfordring. Det er en type af løb og events, som har stor tilslutning i udlandet - eksempelvis i USA og Australien. Vi synes, løbene har manglet i kalenderen i Nordeuropa, så nu er vi med, og glade for, at vi samtidig kan vise Nyborg, Sydfyn og vores dejlige kyster, øer og vand frem. siger Brian René Sørensen, der er formand for Nyborg Roklub.

Vi er glade for, at vi samtidig kan vise Nyborg, Sydfyn og vores dejlige kyster, øer og vand frem.

Brian René Sørensen, formand for Nyborg roklub
Annonce

Lokalt samarbejde

Vegvisir Row and Paddle Challenge bliver en del af Vegvisir Race, som allerede har været afholdt en gang i Nyborg med succes.

Et samarbejde mellem Nyborg Sejlforening, Nyborg Roklub, Nyborg Kajakklub og Vegvisir organisationen sørger for bureau, sikkerhed og overvågning samt præmieuddeling, middag og afterparty. Nyborg Kommune støtter samtidig eventet og er titelsponsor for sejlsportsbegivenheden Vegvisir Race Nyborg 2022.

Ønsker man at tage udfordringen op, så kan man tilmelde sig på hjemmesiden www.vegvisirrace.com.

Annonce
Assens For abonnenter

Susanne knokler i frontlinjen for at hjælpe med MitId: - I en lang periode havde vi næsten ikke tid at spise

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Jens føler sig druknet af Odense Havn, når markerne står under vand: Så kom der også en ejendomsmægler forbi

Middelfart For abonnenter

Efter flere våde år på kartoffelmarkerne: Landmanden Michael har sat gang i planer om kæmpe solcellepark på Vestfyn

GOG

Følg med live, når afgørelsen falder: Hvem skal GOG møde i semifinalen?

Sport

For ét hold handlede Fyen Rundt særligt om frisk luft og frihed

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Odense For abonnenter

Tvangslukket vinbar fandt ud af at tjene penge under corona - men det gav et økonomisk smæk året efter

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter kritik af overfyldte affaldsspande er der ændringer på vej: - Vi er nødt til at gøre noget

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Nyborg

'Slagter' 22 høns: Der er grænser for kaglen

Odense For abonnenter

Etårige Anker bliver en af letbanens allerførste passagerer: Får unik oplevelse med ni andre læsere

Odense

Efterlyst 73-årig kvinde fundet omkommet

Annonce