Annonce
Nordfyn

Storstilet kyststi møder modstand

Anders Thingholm, formand for Teknik- og Miljøudvalget ved Æbeløs parkeringsplads. Håbet med kyststien er, at den blandt andet skal løbe langs med nordfynske seværdigheder som denne. Arkivfoto: Jonas Boje Andersen
Flere lodsejere ønsker ikke at afgive jord til den nordfynske kyststi, som skal binde kommunens seværdigheder og naturskønne områder sammen.

Nordfyn: Den nordfynske kyststi skal give lokale og turister lettere adgang til naturskønne områder og seværdigheder. For at dette kan lade sig gøre, kræver det dog, at private lodsejere er parate til at sælge jord til kommunen. Ifølge Anders Thingholm (K), udvalgsformand for Teknik og Miljø, går det ikke så godt med den del.

- Det er jo et ambitiøst projekt, og det er en rigtig lang strækning fra Odinsbroen og hele vejen til Middelfart, så der er rigtig mange lodsejere involveret. Som udgangspunkt er der tale om frivillige aftaler, og det lykkedes jo ikke, uden der er lodsejere, som vil det. Lige nu virker det som om, at planerne er forholdsvis parkeret på den østlige del af Nordfyn, fordi det stort set kun er Hofmansgave, der har været positive.

I stedet forsøger kommunen nu at finde andre mulige løsninger.

- Vi har haft en del samarbejde med Middelfart Kommune, så vi forsøger at kigge vest på i stedet for, fortæller Anders Thingholm.

Annonce

Første etape til foråret

Kyststien bliver formentlig et sted mellem 50-80 kilometer, og der er allerede mange stier langs kysten, som på sigt skal integreres med nyanlagte kyststrækninger. Det ambitiøse projekt er inddelt i etaper, og første etape vil give et billede af, hvor noget af kyststien skal løbe. Sidste år satte kommunen i første omgang tre millioner kroner af til første etape.

- Den første etape, der bliver præsenteret til foråret, vil minde om et decideret net med oplysningsskilte undervejs, men noget af stien kommer til at være langt fra kysten. Vi må se på, hvor tæt på vi kommer med årene. Jeg tror på, at projektet skal have tid, og så kan vi måske håbe på, at flere lodsejere får lyst til at afgive jord, siger han.

Det står ikke så slemt til, at I er nødt til at droppe projektet?

- Nej, det synes jeg ikke. Vi skal indtil videre gribe fat, der hvor vi kan gøre noget, og der hvor vi har opbakning, lyder det fra udvalgsformanden.

Planen er, at kyststien skal være tilgængelig for cyklister, spadserende samt ryttere på nogle strækninger. Nordfyns Kommune har den længste kyststrækning på Fyn med 154 kilometer kystlinje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce