Annonce
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Otterup- Team SydhavsøerneFoto: Kim Rune
Otterup vandt deres første kamp i tre forsøg, da holdet fra Nordfyn søndag aften besejrede Tønder i 1. division med 34-27.

Håndbold: Selvom bookmakerne havde Tønder som klare favoritter mod Otterup i søndagens opgør i 1. division, så formåede Otterup at rejse sig efter to nederlag i rap, da de besejrede Sønderjyderne med 34-27.

Otterup-træner Daniel Nielsen havde før kampen bebudet, at Otterup ville forsøge at ramme Tønder på kontraspillet, og han holdt hvad han lovede.

- Vores offensive forsvar lykkes bare rigtig godt i dag, hvor vi får ramt Tønders Felix Krasch rigtig godt, hvilket betød meget for deres spil. Vi havde aftalt, at vi skulle spille kontraerne to-tre minutter ad gangen, og i de faser lykkes vi også bare til ug i dag, sagde Daniel Nielsen efter kampen.

Otterup lagde således ud med et offensivt 5-1-forsvar, hvor Mads Gordon Krog fungerede som den fremskudte forsvarsspiller.

Den lynhurtige spiller udnyttede da også sin position flere gange til at stikke i dybden, når Tønder enten mistede bolden eller lavede angrebsfejl.

Mats Gordon Krog førte derfor an i en Otterup-offensiv, som især i kampens første kvarter var velsmurt.

Gæsterne fra Tønder formåede dog langsomt som halvlegen skred fra at afmontere de hurtige Otterup-angreb og var derfor kun bagud med 16-13, da der blev fløjtet til pause.

Annonce

Otterup HK-Tønder Håndbold 34-27(16-13)

1. division

Kampens gang: 3-3, 6-5, 10-7, 11-10, 14-11, 16-13, 19-15, 23-17, 25-20, 27-21, 31-24

Målscore: Mats Gordon Krog 9, Casper Juul Larsen 6, Kristoffer Vestergaard 5, Mikel Christensen 4, Thomas Poulsen 3, Christopher Huus 3, Mads Kildelund 3, Jesper Poulsen 1.

Kampens spiller: Mats Gordon Krog

Udvisninger: Otterup: 3 Tønder: 4.

Dommere: Martin Lysgaard Clausen og Rasmus Høgfeldt Sørensen

Tilskuere: Cirka 200

Otterups næste kamp: Lørdag 3. november klokken 15.00 mod FIF i Otterup.

Skal tage sejren med i næste kamp

Første halvleg var ikke hårdt spillet, men der blev alligevel gået til stålet, ligesom der blev holdt godt i trøjer.

Samme intensitet tog begge hold med ind til anden halvleg, hvor det flere gange virkede til, at kampens to dommere var ved at miste grebet om kampen.

Fem minutter inde i anden halvleg stangede dommer Rasmus Høgfeldt Sørensen et gult kort ud til Daniel Nielsen på sidelinjen, som var frustreret over, at Otterup ikke fik tilkendt bolden efter en nærkamp.

Daniel Nielsen og resten af Otterup-holdet kunne dog glæde sig over, at de formåede at holde Tønder nede i sækken og lykkedes dermed at hente en sejr på 34-27.

Sejren søndag aften falder på et tørt sted for Otterup, som skal forsøge at holde momentum i de kommende kampe.

- Det er klart, at en sejr som i dag betyder meget for truppen. I min bog er Tønder et hold, der skal spille sig i top tre. Derfor får vi også en masse selvtillid ud af dette opgør, som vi skal tage med i de kommende kampe, når vi møder stærk modstand, sagde Daniel Nielsen efter kampen.

Med søndagens sejr rykker Otterup op på en femte plads i 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce