Annonce
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Otterup- Team SydhavsøerneFoto: Kim Rune
Otterup vandt deres første kamp i tre forsøg, da holdet fra Nordfyn søndag aften besejrede Tønder i 1. division med 34-27.

Håndbold: Selvom bookmakerne havde Tønder som klare favoritter mod Otterup i søndagens opgør i 1. division, så formåede Otterup at rejse sig efter to nederlag i rap, da de besejrede Sønderjyderne med 34-27.

Otterup-træner Daniel Nielsen havde før kampen bebudet, at Otterup ville forsøge at ramme Tønder på kontraspillet, og han holdt hvad han lovede.

- Vores offensive forsvar lykkes bare rigtig godt i dag, hvor vi får ramt Tønders Felix Krasch rigtig godt, hvilket betød meget for deres spil. Vi havde aftalt, at vi skulle spille kontraerne to-tre minutter ad gangen, og i de faser lykkes vi også bare til ug i dag, sagde Daniel Nielsen efter kampen.

Otterup lagde således ud med et offensivt 5-1-forsvar, hvor Mads Gordon Krog fungerede som den fremskudte forsvarsspiller.

Den lynhurtige spiller udnyttede da også sin position flere gange til at stikke i dybden, når Tønder enten mistede bolden eller lavede angrebsfejl.

Mats Gordon Krog førte derfor an i en Otterup-offensiv, som især i kampens første kvarter var velsmurt.

Gæsterne fra Tønder formåede dog langsomt som halvlegen skred fra at afmontere de hurtige Otterup-angreb og var derfor kun bagud med 16-13, da der blev fløjtet til pause.

Annonce

Otterup HK-Tønder Håndbold 34-27(16-13)

1. division

Kampens gang: 3-3, 6-5, 10-7, 11-10, 14-11, 16-13, 19-15, 23-17, 25-20, 27-21, 31-24

Målscore: Mats Gordon Krog 9, Casper Juul Larsen 6, Kristoffer Vestergaard 5, Mikel Christensen 4, Thomas Poulsen 3, Christopher Huus 3, Mads Kildelund 3, Jesper Poulsen 1.

Kampens spiller: Mats Gordon Krog

Udvisninger: Otterup: 3 Tønder: 4.

Dommere: Martin Lysgaard Clausen og Rasmus Høgfeldt Sørensen

Tilskuere: Cirka 200

Otterups næste kamp: Lørdag 3. november klokken 15.00 mod FIF i Otterup.

Skal tage sejren med i næste kamp

Første halvleg var ikke hårdt spillet, men der blev alligevel gået til stålet, ligesom der blev holdt godt i trøjer.

Samme intensitet tog begge hold med ind til anden halvleg, hvor det flere gange virkede til, at kampens to dommere var ved at miste grebet om kampen.

Fem minutter inde i anden halvleg stangede dommer Rasmus Høgfeldt Sørensen et gult kort ud til Daniel Nielsen på sidelinjen, som var frustreret over, at Otterup ikke fik tilkendt bolden efter en nærkamp.

Daniel Nielsen og resten af Otterup-holdet kunne dog glæde sig over, at de formåede at holde Tønder nede i sækken og lykkedes dermed at hente en sejr på 34-27.

Sejren søndag aften falder på et tørt sted for Otterup, som skal forsøge at holde momentum i de kommende kampe.

- Det er klart, at en sejr som i dag betyder meget for truppen. I min bog er Tønder et hold, der skal spille sig i top tre. Derfor får vi også en masse selvtillid ud af dette opgør, som vi skal tage med i de kommende kampe, når vi møder stærk modstand, sagde Daniel Nielsen efter kampen.

Med søndagens sejr rykker Otterup op på en femte plads i 1. division.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce