Annonce
Indland

Farlig storrøver anholdt: Stod bag kup på 62 millioner kroner - fire millioner blev dengang fundet i have i Odense

Ved det storstilede røveri mod Dansk Værdihåndtering, som den anholdte i 2012 blev dømt for at være bagmand for, blev flere store veje blokeret af gerningsmændene med stjålne lastbiler og partisansøm. Foto: Mogens Flindt
Med tre nye anholdelser har politiet nu pågrebet otte personer i sag om planlægning af pengetransportrøveri.

Politiet har foretaget endnu en række anholdelser i en mørkelagt sag, der angiveligt drejer sig om et planlagt røveri mod en pengetransport, erfarer Ritzau.

En af de anholdte er en fransk storrøver, Tayeb Si M'rabet, der i 2012 blev dømt i et af danmarkshistoriens største røverier. Udbyttet var 62 millioner kroner og blev udført tilbage i 2008 mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup.

Tidligere denne uge blev den 49-årige mand efterlyst, og fredag oplyser politiet, at han er blevet anholdt.

Ifølge Ritzaus oplysninger er to andre personer også blevet anholdt, og de er alle sigtet i samme sag som fem andre personer, der i sidste uge blev fængslet i dybeste hemmelighed.

Retsmødet 22. november blev holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre. Det betyder, at selv sigtelsen i sagen - altså hvilken forbrydelse der er på tale - forblev hemmelig.

Flere medier erfarede imidlertid, at der var tale om en sag om planlægning af røveri mod en pengetransport, og det er den samme sag.

Tayeb er tre gange dømt for røverier i Danmark - herunder røveriet mod Dansk Værdihåndtering, DVH, i Glostrup, der skete i de tidlige morgentimer den 10. august 2008.

Han fik i 2012 stadfæstet en dom ved landsretten for at være bagmanden røveriet i Glostrup, der er et af de største i Danmarkshistorien. Dommen lød på ti års fængsel og udvisning for bestandigt.

Der er fortsat kun fundet fire ud af de 62 millioner kroner, der blev stjålet ved røveriet. De blev fundet nedgravet i en have i Odense på en adresse, hvor Tayebs kæreste boede.

Ved røveriet i Glostrup bragede røverne gennem væggen til DVH med en gummiged. Da støvet havde lagt sig, gik seks maskerede og tungt bevæbnede røvere roligt gennem hullet med medbragte sportstasker.

De fyldte 62 millioner kroner i taskerne og nærmest slentrede tilbage gennem hullet, hvor de lagde udbyttet bag i en Audi stationcar.

Røverne havde ikke travlt. Medgerningsmænd havde på samme tid stillet ti skraldebiler på tværs af indfaldsvejene til DVH og stukket syv af dem i brand. Desuden spredte røverne partisansøm ud over vejene i området.

Det betød, at kun få betjente nåede frem, mens røveriet stadig stod på. Men da politiet kunne se, at røverne havde automatvåben, turde de ikke risikere en skudveksling, og det lykkedes røverne at slippe væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce