Annonce
Erhverv

Storms Pakhus og Arkaden har klaret det vidt forskelligt: Nul-resultat hos den ene og millionoverskud hos den anden

Under Danmarks kampe ved det netop overståede EM var der velbesøgte stormskærmsarrangementer hos både Arkaden og Storms Pakhus. Her er det fans, som varmer op til Danmark mod England på Storms Pakhus. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Storms Pakhus kom ud af 2020 med et overskud på flere millioner kroner, mens Arkaden ikke formåede at lave noget overskud i et år præget af nedlukninger.

Odense: Fadølshanerne har i flere omgange i 2020 været lukket hos de to streetfood-markeder i Odense - Storms Pakhus og Arkaden Food Hall. Grundet corona-restriktioner har de været nedlukket i lange perioder.

De fleste restauranter i Odense har mærket til det men måske ekstra meget hos Storms Pakhus, hvor også madboderne holdt lukket under de månedlange nedlukninger uden mulighed for take-away.

Det er alligevel Storms Pakhus, som er delvist ejet af odenseanske Bargroup, der er kommet bedst ud af corona-året af de to mad-markeder.

Annonce

Det viser selskabernes nyeste regnskaber, som er offentliggjort for nylig.

Julian Drift, Storms Pakhus A/S, som er driftsselskabet bag streetfood-markedet tæt på havnen, gav i 2020 et overskud før skat på 3,4 millioner kroner. Arkaden Downtown ApS, som er selskabet bag boderne i Vestergade, gav til gengæld et mindre minus på 17.350 kroner før skat.

Skidt år hos Arkaden

Tahir Siddique, adm. direktør hos Arkaden, fortæller, at selskabet ikke selv varetager driften af hverken boder eller barer i huset, og det har gjort en forskel.

- For os er det gået skidt, da Arkaden er udlejer, og vi har ikke nogen aktiviteter selv derinde. Vi laver aktiviteter for at skabe trafik i huset, men vores forretningsmodel er ikke, at vi for eksempel har baren selv. Vi skal leve af, at boderne bliver der, og der har været nogen, som har måttet stoppe.

Også i Arkaden var der under EM fodbold-eufori, når Danmark spillede kampe. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Han tilføjer, at alle madboderne slap for at betale den faste husleje gennem seks uger, og det har haft betydning, da omkostningerne til den manøvre ikke blev dækket.

- Da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, vidste vi ikke noget om hjælpepakker, så vi gav vores lejere halvanden måneds huslejefrihed, som vi ikke fik tilbage. På den måde kunne det have været bedre.

Arkaden har indtil videre modtaget 219.000 kroner fra Erhvervsstyrelsen i lønkompensation, men har ikke fået dækket nogle faste omkostninger.

Annonce

- Vi har skabt en solid forretning

Storms Pakhus har også fået dækket en del af dens udgifter med 1.049.000 millioner kroner i kompensation. Det er fordelt på 820.000 kroner til lønkompensation og 229.000 kroner til dækning af faste omkostninger.

Storms Pakhus og Arkaden Food Hall

Storms Pakhus

CVR-nummer: 38 44 00 55

Direktion: Jesper Julian Møller, Martin Bødker

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

Bruttofortjeneste: 8,4 millioner kr. (8,5)

Overskud før skat: 3,4 millioner kr. (3,7)

Overskud efter skat: 2,7 millioner kr. (2,9)

Arkaden Food Hall

CVR-nummer: 40 74 04 73

Direktion: Tahir Siddique (adm. direktør), Nadia Jabeen Chaudhary

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

Bruttofortjeneste: 3,9 millioner kr. (1,1)

Overskud før skat: -17.350 kr. (374)

Overskud efter skat: -17.350 kr. (292)

- Det har været dejligt, at det kunne lade sig gøre. Vi har holdt på folk og har samtidig ikke haft lyst til eller behov for at opsige nogen. Vi har fået dækket noget husleje og andre faste omkostninger, så det har været meget godt, siger Martin Bødker, direktør i driftsselskabet hos Storms Pakhus.

Martin Bødker, som her ses på billedet, er den ene halvdel af direktionen bag driftsselskapet på Storms Pakhus. Den anden halvdel er Jesper Julian Møller, som gennem andre selskaber også driver en række street food markeder i København. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

Han fortæller videre, at ejerne bag Storms Pakhus regnede med et endnu større overskud end 3,4 millioner før skat for 2020.

- Overordnet set er vi tilfredse. Resultatet er under forventningen, men set i lyset af coronaen er det tilfredsstillende. Vi har skabt en solid forretning og har formået at håndtere nedlukningerne mest optimalt. Vi har tænkt fremad, ombygget nogle steder og udnyttet ventetiden så meget som muligt, siger Martin Bødker.

Annonce

Fuldt hus af boder

Storms Pakhus fejrede genåbningen i slutningen af april med at indvie to nye madboder, og det betød, at der på ny er fuldt hus med i alt 16 madboder.


Vi er altid åbne for nye samarbejder og er klar til at bringe noget nyt i spil. Vores model har vist sig at virke, hvor vi har holdt på madboderne

Martin Bødker, direktør på Storms Pakhus


Alligevel forsøger ejerne bag at holde gryden i kog, da der med kort varsel kan ske udskiftninger.

- Lige nu er vi fyldte, men vi er altid åbne for nye samarbejder og er klar til at bringe noget nyt i spil. Vores model har vist sig at virke, hvor vi har holdt på madboderne, siger Martin Bødker fra Storms Pakhus.

I midten af Odense kæmper Arkaden en smule mere med at lokke mad-iværksættere til at drive deres forretning fra Vestergade. I øjeblikket har stedet cirka 13 boder, da et dessert-sted åbnede sidste uge, mens to nye madboder åbner i denne uge.

- Jeg tror ikke, at det er nogen fordel at have fuldt hus af boder udover de lejeindtægter, som vi får. Vi vil lave alternative ting i bodområderne for at skabe trafik. Jo flere boder, du skaber, jo mere konkurrence skaber du også for alle dem, der er her i forvejen. Der er også stor konkurrence inde i byen, hvor der er masse spisesteder i Vestergade, før du kommer til Arkaden, siger Tahir Siddique.

Han oplyser, at Arkaden sigter efter at få én eller to madboder til huset.

Annonce

Forskellige forventninger til 2021

Arkaden Food Hall regner hverken med noget større overskud eller underskud.

- Vi har ikke nogle forventninger til i år, fordi der er usikkerheder. Hvis det kan løbe rundt, er det fint, og hvis vi kan lave et lille overskud, så er det fantastisk. Der er stadig mange eftervirkninger fra foråret, som vi først kender konsekvenserne af længere henne, siger Tahir Siddique.

Hos Storms Pakhus sætter Martin Bødker og resten af ledelsen næsen op efter, at overskuddet for 2021 bliver større end i 2020 trods endnu en nedlukning.

- Vi har haft næsten fire måneders nedlukning, så selvom vi har en fin forretning, vil det nok påvirke os. Det er forventningen lige nu, at vi får et bedre resultat end sidste år, selvom meget kan nå at ændre sig.

De to største madmarkeder i Odense boltrer sig i øjeblikket på cirka 7800 kvadratmeter og har i alt små 30 madboder.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 28. og onsdag den 29. september

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce