Annonce
Odense

Storms Pakhus byder velkommen til genbrugsmarked

Langs vestsiden af Storms Pakhus (tv. i billedet) kommer der masser af udendørs vin- og ølboder, når varmen kommer. Fortæller direktør Bjørn Hentze. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Aktivitetsniveauet er steget mærkbart i Storms Pakhus, hvor der er masser af fremtidsplaner - blandt andet en udvidelse af udendørsarealet.

Annonce

Foreløbig to gange i løbet af vinterferien har seks-årige Philip Emil Brigsted været i Storms Pakhus sammen med familien. Ikke for at spise pandekager, som han ellers også er vild med. Men for at lege.

I løbet af vinteren har pakhuset, der slog portene op i september, for alvor manifesteret sig som et sted, der er til meget mere end det kulinariske. For nok er mad- og drikkeboderne stadig hovedattraktionerne, men begivenhedskalenderen i Storms Pakhus er stadig mere tætpakket og fyldt med alt muligt, der ikke umiddelbart rimer på mad: Quizzer, bankospil, musik, street fitness og salsa for nu bare at nævne noget. Foruden det mere umiddelbart kulinariske såsom for eksempel kokkeskole og ølsmagning. Og her i ferieugen altså vinterlege for børn med mulighed for at vinde diplomer, som Philip Emil Brigsted foreløbig har to af.

En af direktørerne for Storms Pakhus, Bjørn Hentze, fortæller, at det hele tiden har været meningen, at pakhuset skal være et samlingssted for alle.

- Vi skulle lige bruge nogle måneder på at løbe stedet i gang. Og nu satser vi på, at der skal ske noget hver dag, og at det skal være et hus i stadig udvikling, siger Bjørn Hentze, mens børnene leger vinterlege bagest i det store pakhus.

Seks-årige Philip Emil Brigsted har i løbet af ugen leget sig frem til to diplomer i Storms Pakhus' vinterlege for børn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Fodbold-VM på storskærm

Storms Pakhus holdt lukket nogle uger hen over jul og nytår, og det gav anledning til visse rygter om, at det ikke gik så godt, og at ankomsten af byens andet madbods-marked, Arkaden, havde været hård ved pakhuset.

- Men vores lukning hen over julen var planlagt, allerede inden Arkaden åbnede, for alle trængte til et pust, siger Bjørn Hentze.

Storms Pakhus åbnede for en måned siden efter jule- og nytårspausen, og Bjørn Hentze synes, det går godt med besøget.

- Vi længes selvfølgelig efter sol og varme, men vi er rigtig godt tilfredse, siger han.

Netop det med sol og varme har sin forklaring, for der er store planer for sommersæsonen, som gerne skulle begynde omkring påsken og 1. april, om vejret vil. Langs vestsiden af det gamle pakhus skal der nemlig sættes udendørs vin- og ølbarer op, så de er klar til sommersæsonen.

- Det ligger helt perfekt i aftensol, så det er klart, vi håber på godt vejr, siger Bjørn Hentze. Han glæder sig også over, at der er kommunale planer for de forladte industribygninger vest for pakhuset, som skal rives ned og erstattes af en grøn korridor og nyt boligbyggeri.

Det er også planen, når de nødvendige tilladelser er indhentet, at vise Danmarks kampe til sommerens fodbold-VM på storskærm på pladsen foran pakhuset.

Seks-årige Philip Emil Brigsted har i løbet af ugen leget sig frem til to diplomer i Storms Pakhus' vinterlege for børn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Genbrugsmarked for tøj

Konceptet for Storms Pakhus er ifølge Bjørn Hentze, at der skal være et hus i stadig forandring og udvikling, sådan at gæsternes oplevelse er forskellig fra besøg til besøg.

Noget af det umiddelbart nye er, at det ugentlige udendørs loppemarked, der plejer at blive holdt på havnen her i vintermånederne er rykket ind i pakhuset. Og snart kommer et populært københavnsk koncept til Storms Pakhus, nemlig Veras Market, et genbrugsmarked der gør det i second hand tøj til kvinder og mænd. Første gang bliver 11. marts, og det er meningen, Veras Market skal være i pakhuset hver anden søndag.

Et andet markedskoncept, der ifølge Bjørn Hentze arbejdes på, er et "farmers market", hvor bønderne kommer ind og sælger fødevarer, men det er dog ikke endeligt på plads.

Så alt i alt er der masser af skibe i søen og tro på fremtiden, uanset at Storms Pakhus i december fik en konkurrent i form af Arkaden Food Market.

- Det er godt, Arkaden er kommet. Vi skal bare vise, at vi er lidt anderledes: Mere rå, kantede og upolerede, siger Bjørn Hentze.

Der er masser af aktiviteter i Storms Pakhus og planer om endnu flere, når varmen kommer. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der er masser af aktiviteter i Storms Pakhus og planer om endnu flere, når varmen kommer. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Direktør Bjrøn Hentze på pladsen foran Storms Pakhus, hvor der blandt andet er planer om VM-fodbold på storskærm til sommer. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce