Annonce
Musik

Storms Pakhus byder på fynske gratis-koncerter: - Vi vil vise, hvad Fyn kan

Storms Pakhus har ikke begået sig stort i koncerter - indtil nu. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Der er masser af dygtige musikere på Fyn, og de skal dyrkes, mener man på Storm Pakhus. Derfor vil man en gang om måneden byde ind til Fynsk Lørdag, hvor man gratis kan opleve koncerter med fynske artister. Første gang er den 13. juli, hvor en gammel kending vender tilbage til pakhuset.

Fynsk Lørdag. Det er navnet på et nyt koncertkoncept på Storms Pakhus i Odense, hvor fynske artister spiller koncert blandt husets street food-boder og barer.

Konceptet er vokset ud af en lyst til at bruge huset på en ny måde, for selvom man før har holdt koncerter, så har de mest været baggrundsmusik. Nu træder musikken bogstaveligt talt frem på scenen, når Storms Pakhus springer ud som spillested. Og selvfølgelig bliver det - som alt andet i huset - med fynboer i centrum.

- Vi vil vise, hvad Fyn kan. Vi behøver ikke hjælp fra København eller nogen andre steder. Vi har masser af dygtige folk på Fyn, og dem vil vi gerne hjælpe på vej. Om det så er kokke eller iværksættere eller musikere, siger Helene Marie Ottosen, eventchef på Storms Pakhus.

Annonce

Fynsk Lørdag

13. juli - Andreas Odbjerg

10. august - Arbirk

7. september - Aksglæde

12. oktober - Marcus Gordon

9. november - Jacobløberhjemmefra

14. december - Juncker

Odenseaner åbner ballet

Den første "fynske lørdag" finder sted i denne weekend, hvor bysbarnet Andreas Odbjerg skal spille koncert. Han var i flere år den ene halvdel af den odenseanske popduo Moses:"Andreas", som havde et mindre radiohit med sangen "Gazeller" i 2017. Nu er han gået solo, og det er faktisk ikke tilfældigt, at det lige præcis er ham, der starter Fynsk Lørdag.

- Det er lidt specielt, for Moses:"Andreas" spillede faktisk til åbningsfesten i Storms Pakhus for to år siden. Derfor synes vi, at der er noget smukt over, at det er Andreas Odbjerg, der nu sparker det her koncept i gang, siger Helene Marie Ottosen og tilføjer, at det bliver en "sid-ned-koncert."

- Tanken er, at det skal være en hyggelig koncert, hvor man kan sidde og få nogle gode cocktails og nyde stemningen. Man kommer meget tæt på, for det er en lille, intim scene.

Målet er 200 gæster

Af andre navne, der skal spille til Fynsk Lørdag, kan nævnes etablerede sangsmede som Aksglæde og Juncker. Men selvom det koster penge at booke sådanne navne, vil koncerterne være helt gratis for gæster. I stedet håber Storms Pakhus, at koncerterne kan betale sig på grund af det publikum, som musikerne kan tiltrække.

- Det er svært at sætte tal på, hvad der vil være en succes, men vi skulle gerne fylde hallen op. Jeg vil sige, at målet er 200 stykker, og hvis der kommer 400, står jeg med hænderne over hovedet og jubler, men det regner jeg ikke med, siger Helene Marie Ottosen.

Indtil videre er der booket seks koncerter - en koncert om måneden året ud. Men hvis alt går vel, er det kun begyndelsen.

- Vi håber, at det bliver en tradition, der kan fortsætte langt ud i fremtiden, siger Helene Marie Ottosen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce