Annonce
Odense

Storms Pakhus beklager Arkaden-konkurs

Direktør for Storms Pakhus, Bjørn Hentze, er ked af, at Arkaden er gået konkurs. Han peger på, at omsætningen og besøgstallet hos Storms Pakhus kun er steget siden starten i september 2017. Arkivfoto
Mens omsætningen og besøgstallet har været faldende i det nu konkursramte Arkaden Food Market, er de samme tal kun gået fremad hos Storms Pakhus, siden de to madmarkeder i Odense åbnede med få måneders mellemrum i 2017.

Arkadens konkurs efterlader Storms Pakhus med en konkurrent mindre, når sultne odenseanere og gæster i byen søger efter et madmarked med forskellige kulinariske tilbud under samme tag.

Allerede i forbindelse med åbningen af markederne i henholdsvis september og december 2017 udtrykte begge parter sig dog positivt i forhold til fremtiden for de to madmarkeder, der måske nok lignede hinanden i form, men alligevel havde særegne koncepter og beliggenheder i Odense.

Hos Storms Pakhus er direktør Bjørn Hentze derfor også ked af denne uges besked om, at Arkaden Food Market går konkurs.

- Jeg synes, at det er et utroligt stort tab for Odense og er rigtig ked af det på ejerne og Arkadens vegne. Vi synes, at vi har suppleret hinanden godt. De har været et centrum-madmarked, hvor vi har været et mere skævt og kreativt marked. Så vi vil komme til at savne dem og synes, at det er ærgerligt, at de ikke har kunnet få det til at løbe rundt, siger Bjørn Hentze.

Annonce

Fremgang siden starten

Flere stadeholdere hos Arkaden Food Market fortalte onsdag, at de igennem de seneste måneder har oplevet et markant fald i besøgstallet og dermed i omsætningen i deres madbod i Arkaden.

Ifølge Bjørn Hentze er det gået modsat hos Storms Pakhus.

- Vi er kun halvvejs inde i vores årsregnskab. Men vi kan da se på besøgstallene og på omsætningerne, at vi har vækst, og det har vi faktisk haft, siden vi åbnede. Det er vi utrolig stolte af, og det viser, at fynboerne har taget os til sig, siger Bjørn Hentze, der dog peger på, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt Storms Pakhus vil give overskud på bundlinjen i år.

Han understreger dog, at Storms Pakhus står på et solidt, økonomisk fundament.

- Man bygger ikke et madmarked på størrelse med Storms, uden at man skal investere nogle penge og har en langsigtet plan. Vi har heldigvis nogle ressourcer i partnerskabet, der kan arbejde for den plan. Så selvfølgelig er der ikke nødvendigvis overskud på bundlinjen fra start, siger Bjørn Hentze.

Løbende udskiftning af boder

Lige nu er der ingen ledige pladser til nye madboder hos Storms Pakhus. Hvis der skulle være stadeholdere fra Arkaden, som er interesserede i at rykke til havnen, er der dog en løbende udskiftning i boderne, fortæller Bjørn Hentze.

- Som udgangspunkt har vi ikke nogen ledige pladser, men der er en naturlig udskiftning i løbet af året, når folk stopper, fordi de har brugt Storms som et springbræt til at åbne deres egen restaurant eller bare skal prøve noget andet. Så hvis der er nogen fra Arkaden, som synes, at det giver mening for dem at komme over til os, så er de selvfølgelig meget velkomne til at tage kontakt, siger Bjørn Hentze.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce