Annonce
Kerteminde

Stormløb på plantecentre: - Der er ikke nok til alle

Gartnerne i Nonnebo ynder at fejrer deres successer. Det gør de i skyggen af et 200-år gammel oliventræ.
Grønt erhverv har oplevet en interesse, som de ikke har set siden 80'erne. Folk køber planter i massevis og det betyder, at der ikke er nok til alle.

Kerteminde: - Folk køber planter som aldrig før. Jeg oplever, at der er planter - for eksempel flere slags frugttræer, som planteskolerne simpelthen ikke kan levere flere af, siger Torben Uffe Henriksen, indehaver af Gartneren i Nonnebo.


Man bør tage ud nu, og skaffe det man vil have.

Torben Uffe Henriksen


Gartnerierne oplever i coronatiden, at salget af og interesser for planter stiger. Det er en stigning, som ikke er set siden 80'erne, og det glæder gartnerne, der i årevis næsten ikke har kunne øge priserne på deres varer.

- Det er ikke så længe siden, at vi var glade, hvis priserne på planterne kunne stige med 25 øre. Nu snakker vi kroner i stedet for øre. Folk vil virkelig gerne købe planter og grønt, siger Torben Uffe Henriksen.

Annonce

Der er ikke nok til alle

Hvis du har planer om at plante til foråret eller sommeren, bør du købe tingene nu, mener han. Selv om de er forberedt på, at folk kommer til at købe meget mere end normalt, er der stadig en grænse for, hvor meget der kan leveres.

- Der bliver jo solgt meget mere end tidligere. Vi kan sagtens forvente, at hvis man venter, kan der være udsolgt på det man vil have. Planteskolen i Langeskov har allerede sagt, at de ikke kan tage nye ordrer, fordi de har så mange bestillinger. Man bør tage ud nu og skaffe det, man vil have, anbefaler han.

Der er blevet købt stort ind hos Gartneren i Nonnebo. foto: Mikkel Støttrup

Hos Gartneren i Nonnebo har de forudset den mulige mangel på planter. Baseret på den øget interesse sidste år forventer de, at planternes popularitet vil fortsætte, og de er så forberedte, som de kan være.

- Vi har været tidligt ude. Vi er rejst til Tyskland og Holland, da andre måske ikke rigtig turde det for at købe ind. Der er en masse planter her hos os, siger Torben Uffe Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce