Annonce
Nordfyn

Stormløb mod gratis gourmetæbler: Søren har kun 1000 kilo tilbage

Søren Christensen, indehaver af Nordfyns Frugt og Grønt, har aldrig oplevet noget lignende. Foto: Henrik Larsen

Søren Christensen, indehaver af Nordfyns Frugt og Grønt, har ligget vandret, siden han fortalte, at omkring 10 ton æbler ville gå til spilde, hvis han ikke fik hjælp til at plukke dem.

Tørresø: - Det har været de sjoveste dage i de 12 år, vi har boet her.

Og ligedes de mest travle kunne man tilføje.

Søren Christensen, indehaver af Nordfyns Frugt og Grønt, har været udsat for et sandt stormløb af besøgende siden, at han lørdag fortalte, at omkring 10 ton æbler ville gå til spilde, hvis han ikke fik hjælp til at plukke dem fra sin gamle plantage med flere tusinde æbletræer. Søndag morgen fik han den første fornemmelse af, at artiklen op Fyens.dk og i Fyens Stiftstidende var blevet læst.

Klokken ni begyndte de første at komme, og derefter tog tilstrømningen ellers fart et tempo, der gjorde, at der snart holdt biler i lange rækker. Han vurderer, at der mindst var 30 biler ad gangen dagen igennem.

- Vi er blevet løbet over ende, men det har været helt fantastisk. Hold da op, hvor har vi haft travlt. Vi har haft besøg af over 700 mennesker, fortalte Søren Christensen onsdag formiddag, hvor endnu flere æbleglade mennesker var begyndt at ankomme, selv om det var uden for normal åbningstid.

Annonce
Tidligere år er tonsvis af æbler gået til spilde i plantagen ved Nordfyns Frugt og Grønt. Sådan bliver det ikke i år. På få dage er cirka ni ud af de resterende 10 ton æbler blevet plukket. Foto: Henrik Larsen

Ikke mange tilbage

Status er, at der på rekordtid er blevet plukket omkring ni ton æbler. De fleste af dem, som sidder tilbage, sidder så langt oppe, at man gerne skal være en smule adræt for at nå derop. Konceptet, der i den grad har virket, er, at man gratis kan plukke så mange til eget forbrug, man har ønsket mod at plukke ligeså mange til Søren Christensen.

- Folk har været meget begejstrede og talt om, hvordan det hele passer fint med tankerne om deleøkonomi, fortæller han.

Skønt at opleve

Søndag var dagen med flest gæster. Telefonen ringede mere eller mindre konstant, og Søren Christensen måtte i perioder opgive at tage den. Han prioriterede at hjælpe og servicere de mange, som i en lind strøm ankom til plantagen med 12 forskellige sorter og træer, hvor de ældste er et halvt århundrede gamle.

- Det var skønt at opleve, hvordan alle hyggede sig. Hvordan børnene legede og kravlede i træerne, mens forældre og bedsteforældre så på.

Opildnet af succesen overvejer Søren Christensen også næste år at invitere æbleplukkere ud fra samme koncept.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce