Annonce
forside

Stormende kuling: Start på Silverrudder er udsat til lørdag

Silverrudders vejr-ekspert, lektor på Marstal Navigationsskole Mette Hundahl, Svendborg viste på skippermødet, at vindstyrken omkring Fyn fredag bogstaveligt taget vil komme op i det røde felt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Beslutningen om at gennemføre Fyn Rundt solosejladsen blev modtaget med klapsalver på skippermødet i Svendborg torsdag aften.

Hen over fredag formiddag smøger vindguderne ærmerne op til overarmshøjde. Når de tømmer kinderne, vil styrken i stødene komme op på 23 meter i sekundet. Med andre ord - stormende kuling.

Den melding for fynsk farvand har stævneledelsen i Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder taget konsekvensen af. Fyn Rundt-solosejladsens planlagte starter fra midt på formiddagen fredag er afblæst.

I stedet kan sejlerne vælge at sejle hjem eller at tage en ekstra nat i Svendborg havn og stille op til en ny start flyttet til lørdag morgen. Så skulle den sydvestlige vind have lagt sig til en mere sejler-venlig styrke - uden dog at vise slaphed.

- Vi har holdt et meget skarpt øje på vejrmeldingerne. En enig stævneledelse mener, at en udsættelse er den rigtige beslutning, siger stævneleder Ole Ingemann Svendborg Amatør Sejlklub.

På skippermødet torsdag aften i Frederiksøs rundbuehal blev det modtaget med klapsalver, da mødeleder, lektor på Simac Philip Cossen, Svendborg på engelsk bekendtgjorde den med spænding ventede afgørelse:

- We are sailing!

Stævneledelsens vejr-profesionelle, lektor ved Marstal Navigationsskole, Mette Hundahl, Svendborg, gennemgik vejrkortene for sejlerne. Her var der også gode argumenter for at udsætte starterne 22 timer. Mette Hundahl kommer igen med opdaterede udsigter ved et nyt skippermøde fredag eftermiddag.

Til årets Silverudder er tilmeldt det maksimale antal, godt 400 sejlere. Efter studier af den aktuelle vejrmelding for fredag har mange tilmeldte valgt at blive i hjemhavnen eller at vende båden efter påbegyndt sejlads mod Svendborg. Til skippermødet deltog omkring 180 sejlere. Det betyder, at under halvdelen af de tilmeldte deltager.

Første start lørdag går kl. 08.15 ud for Den runde Lystbådehavn. Det er to timer tidligere på dagen end den oprindelige fredags-start. Også ved mållinjen er der givet ekstra tid. Sidste frist for at have gennemført er rykket fra søndag kl. 12.00 til kl. 15.00.

Årets Silverrrudder er den syvende af slagsen. Samlet set har vejret spillet på det meste af registret. Ved de to foregående års sejladser har vinden været så svag, at mange sejlere på vej rundt om Fyn opgav at nå tilbage til Svendborg før tidsfristen søndag middag.

Annonce
Knap halvdelen af de omkring 400 tilmeldte Silverrudder-sejlere deltog i skippermødet torsdag aften. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Lektor på Simac, Philip Cossens melding "we are sailing" blev modtaget med klapsalver af Silverrudder-sejlerne. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce