Annonce
Fyn

Storm på vej ind over Fyn: Det betyder det for trafikken

Stormen har allerede påvirket meget af færgetrafikken på Fyn. Pressefoto: Sund og Bælt
Et blæsevejr er på vej ind over Danmark, og DMI varsler, at der kan komme vindstød i stormstyrke. Færgetrafikken er påvirket flere steder på Fyn, mens det ser ud til, at togtrafikken ikke påvirkes.

Ifølge DMI vil et blæsevejr med vindstød af storm- eller orkanstyrke bevæge sig over landet fra vest i løbet af søndag eftermiddag og aften. Det kraftige blæsevejr vil vare til og med onsdag, men er værst søndag.

Det vil blæse med en hård vind til stiv kuling fra syd- og sydvest. Det ser dog ud til, at Fyn går fri af vindstød med orkanstyrke, da DMI kun forventer, at de vil indtræffe på den jyske vestkyst.

Annonce

Ingen vindfølsomme køretøjer

Tidligt søndag morgen frarådede Storebæltsbroen, at vindfølsomme køretøjer krydser broen og hastighedsbegrænsningen blev sat ned til 80 kilometer i timen. Sund og Bælt vurderede på det tidspunkt, at restriktionen blev ophævet kl. 23 søndag aften. Søndag ved middagstid blev der dog foretaget en justering. Det frarådes fortsat vindfølsomme køretøjer at krydse broen, men hastighedsbegrænsningen er nu sat ned til 50 kilometer i timen, og det forventes nu ophævet kl. 19.

Stormen blæser fra syd og sydvest, og det betyder, at den blæser på tværs af broen. Når vinden er stærkest, kan broen derfor i risiko for at lukke helt. Om det går så galt, vides dog endnu ikke.

Også på Lillebæltsbroen advares der om kraftig blæst, hvorfor det frarådes at krydse broen i et vindfølsomt køretøj. Et vindfølsomt køretøj tæller biler med campingvogn eller anhænger, busser, varebiler og lastbiler med ingen eller meget let last.

Færger er aflyst

Flere steder på Fyn er færgeafgange aflyst. Det gælder blandt andet de tre afgange fra Søby til Fynshav klokken 12.20, 16 og 19.10. De tre afgange den anden vej fra Fynshav til Søby klokken 13.40, 17.20 og 20.30 er ligeledes aflyst på grund af kraftig vind.

Også ÆrøXpressen er påvirket. Færgen, der sejler mellem Marstal og Rudkøbing, har aflyst flere afgange. Afgangene fra Marstal klokken 16.30 og 18.30 er aflyst, ligesom Rudkøbing-afgangene 17.30 og 19.30 er aflyst på grund af vejret.

Afgangene mellem Bøjden og Fynshav klokken 7 og returafgangen klokken 8 blev aflyst, ligesom afgangen fra Fynshav mod Søby 7.45 også blev det.

Togtrafikken går umiddelbart fri, idet DSB ikke på nuværende tidspunkt vurderer, at stormen vil medføre store ændringer for togdriften i Danmark. Dog er der sket adskillelige ændringer i togdriften mellem Danmark og Tyskland.

Man kan følge med i trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside og på deres Twitter-konto, Rejseplanen og dsb.dk, hvor eventuelle ændringer annonceres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce