Annonce
Indland

Storkriminel undgår forvaring: Får fjerde udvisningsdom, men kan stadig ikke sendes hjem

Selvom han nu er idømt udvisning fire gange, bliver Danny Abdalla i Danmark. Årsagen er, at der er frygt for, at han vil få dødsstraf, hvis han vender tilbage til sit hjemland, Libanon. Arkivfoto: Troels Kjems/Colourbox

Frygt for dødsstraf i hjemlandet betyder, at Danny Abdallas fire udvisningsdomme ikke kan effektueres.

Den storkriminelle Danny Abdalla undgår atter en forvaringsdom.

Fredag er han ved Retten i Hjørring blevet dømt for blandt andet to tilfælde af frihedsberøvelse og to voldtægter.

Anklagemyndigheden gik efter en forvaringsdom, men byretten fandt, at en fængselsstraf på to års fængsel var mere passende.

Abdalla er blevet dømt for i 2014 i Randers at have tvunget en kvinde ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn, hvor han holdt hende indespærret i et døgn.

I det døgn blev hun udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain.

Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb.

Annonce

Straffen, som Abdalla fredag har fået, er en tillægsstraf. Det sker, fordi han allerede sidder til afsoning i en anden sag, der også handler om grov personfarlig kriminalitet, da han i oktober ved Vestre Landsret blev idømt 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain og våbenbesiddelse.

I den sag blev han forinden ved Retten i Holstebro idømt forvaring, men det mente landsretten ikke, at der var grundlag for. Ved landsretten blev han også idømt en ubetinget udvisning.

Det samme er sket fredag. Det betyder, at Abdalla nu har fået sin fjerde udvisningsdom. Men udvisningen kan ikke effektueres, da der er frygt for, at Abdalla vil få dødsstraf, hvis han vender tilbage til hjemlandet, Libanon.

52-årig Danny Abdalla har anket afgørelsen ved Retten i Hjørring på stedet.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce