Annonce
Nordfyn

Storinvestor: Københavnsk selskab køber Klinte-skole

På 2. tvangsauktion lykkedes det at få solgt den lukkede skole i Nørreby. Køber er et stort, københavnsk ejendoms- og investeringsselskab. Privatfoto

Ejendomsselskabet Adman ApS bød på tvangsauktion 210.000 kroner for skolen i Nørreby. Selskabet står blandt andet bag renovering af tidligere hospitaler i Helsingør og Kolding.

Annonce

Nørreby: Den tidligere skole i Nørreby, hvor senest Klinte Natur og Idræts Friskole lukkede i efteråret 2017, er solgt til et københavnsk ejendomsselskab Adman ApS.

På 2. tvangsauktion bød ejendomsselskabet 210.000 kroner for skolen, og til det beløb skal lægges omkring 210.000 kroner yderligere til diverse omkostninger.

Hvilke planer, Adman ApS har med den tidligere skole, har det endnu ikke været muligt for avisen at få et svar på. Trods flere henvendelser telefonisk og på mail er det ikke lykkedes at komme i kontakt med køberen.

Adman ApS' formål er blandt andet "at drive handel og industri herunder handel med fast ejendom, investeringsvirksomhed, finansieringsvirksomhed & leasing".

Adman er holdingselskab for blandt andet Seguro Management, der i slutningen af 2017 købte Koldings gamle sygehus for at omdanne det til boliger og kontor. Ligeledes har selskabet ombygget et tidligere sygehus i Helsingør, ligesom det har erfaringer med at ombygge ældre bygninger i Berlin.

Det gamle Øresundshospital i Helsingør blev ifølge Frederiksborg Amts Avis købt for otte millioner kroner, omdannet til attraktive boliger og solgt videre for 70 millioner kroner.

Annonce

Kommunen har tre uger

Selv om Adman ApS lagde det højeste bud ved tvangsauktionen den 10. januar, kan selskabet endnu ikke vide sig 100 procent sikker på at være ejer af den tidligere skole.

For Nordfyns Kommune har en tilbagekøbsret, der betyder, at kommunen inden for tre uger efter tvangsauktionen kan købe skole for samme beløb, som den blev solgt til.

- Vi tager sagen med på Økonomiudvalgets møde onsdag (16.1), og så vil vi naturligvis tage kontakt til køber for at finde ud af, hvad formålet med købet er, siger borgmester Morten Andersen (V).

I Nørreby har en arbejdsgruppe gennem længere tid arbejdet med ideer og ønsker til, hvad den lukkede skole kan bruges til, og hvordan man kan sikre, at idrætsforeningen fortsat kan bruge skolens gymnastiksal.

Salget af skolen har fået arbejdsgruppen til at invitere lokalrådet og landdistriktsrådet til et møde onsdag (16.1). Desuden har arbejdsgruppen skrevet til Nordfyns Kommune om salget af skolen.

- Vi ønsker, at idrætsforeningen kan fortsætte aktiviteterne på skolen, og det, ønsker vi, at kommunen skal sikre, siger Jens Otto Dalhøj fra arbejdsgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce