Annonce
Fyn

Efter brand på Storebæltsbroen: Broen bliver lukket igen

En lastbil er tirsdag eftermiddag i brand på Storebæltsbroen. Arkivfoto: Michael Bager
Der er op til halvanden times kø på Storebæltsbroen efter brand i lastbil, og fra klokken 21.15 og frem til klokken 22 lukkes broen helt for trafik.

Trafikanter, som tirsdag aften skal krydse Storebæltsbroen i begge retninger, skal væbne sig med meget stor tålmodighed, for ifølge Vejdirektoratet er der op til halvanden times kø.

Og den bliver næppe mindre lige med det samme, for Fyns Politi har allerede varslet, at broen lukkes af i østgående retning fra omkring klokken 21.15 frem til omkring klokken 22.

- Broen lukkes i første vognbane i tidsrummet klokken 21.15 til cirka klokken 22.00. Måske bliver det nødvendigt kortvarigt at lukke begge vognbaner i forbindelse med fjernelse af den udbrændte lastbil , meddeler Fyns Politi i et tweet.

Den lange kø er opstået som følge af branden i lastbilen, som skete midt på eftermiddagen. I første omgang var begge spor spærret, senere åbnede så det ene spor i den ene retning, og kort efter også i modsatte retning.

Selve branden skete på lavbroen umiddelbart før Sprogø i østgående retning, og helt inde fra land kunne man tydeligt se den sorte røg stige til vejrs.

Politi og redningskøretøjer har siden branden været på stedet, og Fyns Politi opfordrer til, at man kører forsigtigt.

Det er endnu uvist, hvorfor der brød brand i lastbilen, og det skal politiets teknikere senere undersøge. Når branden alligevel har taget fire-fem timer at få slukket skyldes det nogle helt særlige omstændigheder.

- Den var fyldt med bildæk, kattegrus, hundefoder og tøj, og det var meget komprimeret pakket, så derfor har det taget så lang tid, siger vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi.

"Kør forbi stedet med stor forsigtighed - og lad være med at filme under kørslen. Det skaber farlige situationer for øvrige trafikanter. Der er p.t. blevet udskrevet flere bøder for anvendelse af mobiltelefon under kørslen", skriver Fyns Politi i et andet tweet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce