Annonce
Fyn

Efter brand på Storebæltsbroen: Broen bliver lukket igen

En lastbil er tirsdag eftermiddag i brand på Storebæltsbroen. Arkivfoto: Michael Bager
Der er op til halvanden times kø på Storebæltsbroen efter brand i lastbil, og fra klokken 21.15 og frem til klokken 22 lukkes broen helt for trafik.

Trafikanter, som tirsdag aften skal krydse Storebæltsbroen i begge retninger, skal væbne sig med meget stor tålmodighed, for ifølge Vejdirektoratet er der op til halvanden times kø.

Og den bliver næppe mindre lige med det samme, for Fyns Politi har allerede varslet, at broen lukkes af i østgående retning fra omkring klokken 21.15 frem til omkring klokken 22.

- Broen lukkes i første vognbane i tidsrummet klokken 21.15 til cirka klokken 22.00. Måske bliver det nødvendigt kortvarigt at lukke begge vognbaner i forbindelse med fjernelse af den udbrændte lastbil , meddeler Fyns Politi i et tweet.

Den lange kø er opstået som følge af branden i lastbilen, som skete midt på eftermiddagen. I første omgang var begge spor spærret, senere åbnede så det ene spor i den ene retning, og kort efter også i modsatte retning.

Selve branden skete på lavbroen umiddelbart før Sprogø i østgående retning, og helt inde fra land kunne man tydeligt se den sorte røg stige til vejrs.

Politi og redningskøretøjer har siden branden været på stedet, og Fyns Politi opfordrer til, at man kører forsigtigt.

Det er endnu uvist, hvorfor der brød brand i lastbilen, og det skal politiets teknikere senere undersøge. Når branden alligevel har taget fire-fem timer at få slukket skyldes det nogle helt særlige omstændigheder.

- Den var fyldt med bildæk, kattegrus, hundefoder og tøj, og det var meget komprimeret pakket, så derfor har det taget så lang tid, siger vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi.

"Kør forbi stedet med stor forsigtighed - og lad være med at filme under kørslen. Det skaber farlige situationer for øvrige trafikanter. Der er p.t. blevet udskrevet flere bøder for anvendelse af mobiltelefon under kørslen", skriver Fyns Politi i et andet tweet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce