Annonce
Fyn

Efter brand på Storebæltsbroen: Broen bliver lukket igen

En lastbil er tirsdag eftermiddag i brand på Storebæltsbroen. Arkivfoto: Michael Bager
Der er op til halvanden times kø på Storebæltsbroen efter brand i lastbil, og fra klokken 21.15 og frem til klokken 22 lukkes broen helt for trafik.

Trafikanter, som tirsdag aften skal krydse Storebæltsbroen i begge retninger, skal væbne sig med meget stor tålmodighed, for ifølge Vejdirektoratet er der op til halvanden times kø.

Og den bliver næppe mindre lige med det samme, for Fyns Politi har allerede varslet, at broen lukkes af i østgående retning fra omkring klokken 21.15 frem til omkring klokken 22.

- Broen lukkes i første vognbane i tidsrummet klokken 21.15 til cirka klokken 22.00. Måske bliver det nødvendigt kortvarigt at lukke begge vognbaner i forbindelse med fjernelse af den udbrændte lastbil , meddeler Fyns Politi i et tweet.

Den lange kø er opstået som følge af branden i lastbilen, som skete midt på eftermiddagen. I første omgang var begge spor spærret, senere åbnede så det ene spor i den ene retning, og kort efter også i modsatte retning.

Selve branden skete på lavbroen umiddelbart før Sprogø i østgående retning, og helt inde fra land kunne man tydeligt se den sorte røg stige til vejrs.

Politi og redningskøretøjer har siden branden været på stedet, og Fyns Politi opfordrer til, at man kører forsigtigt.

Det er endnu uvist, hvorfor der brød brand i lastbilen, og det skal politiets teknikere senere undersøge. Når branden alligevel har taget fire-fem timer at få slukket skyldes det nogle helt særlige omstændigheder.

- Den var fyldt med bildæk, kattegrus, hundefoder og tøj, og det var meget komprimeret pakket, så derfor har det taget så lang tid, siger vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi.

"Kør forbi stedet med stor forsigtighed - og lad være med at filme under kørslen. Det skaber farlige situationer for øvrige trafikanter. Der er p.t. blevet udskrevet flere bøder for anvendelse af mobiltelefon under kørslen", skriver Fyns Politi i et andet tweet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce