Annonce
Indland

Storebælt: Billigere brotur giver flere pendlere

1385 bilister har nu et pendlerkort til Storebæltsbroen.

Antallet af bilpendlere på Storebæltsbroen er steget med 11 procent siden indførelse af rabat for pendlerne.

Antallet af personer med pendlerkort til Storebæltsbroen er vokset med 11 procent, siden det fra årsskiftet blev 40 procent billigere for bilister at køre over broen for at arbejde på den anden side af bæltet.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er meget tilfreds.

- Man skal tænke på, at det kun er fem måneder siden, at prisen blev sat ned. Folk skifter ikke job fra den ene dag til den anden, siger ministeren.

Prisen på et pendlerkort er sat ned fra 3900 kroner til 3000 kroner om måneden. Dertil kommer et øget skattefradrag, så den samlede pris er faldet med 40 procent.

Alligevel er antallet af bilpendlere fortsat meget lavt. I alt har 1385 en pendleraftale, og erhvervslivets organisationer på begge sider af Storebælt mener, at pendlerrabatten batter alt for lidt.

- Det er en lappeløsning. Det er fortsat dyrt at køre over broen, og der er brug for en generel takstnedsættelse for at opnå de samfundsøkonomiske gevinster en øget mobilitet vil give, siger formanden for Fynsk Erhverv, Jørgen Dirksen.

Han er direktør for Rynkeby Foods, der selv årligt betaler 6,5 millioner kroner for at fragte juice over broen.

- Det er i den grad den tunge erhvervstrafik, der afleverer penge i betalingsanlægget, siger han.

Annonce

Toldmur ved Storebælt

Formand for Slagelse Erhvervsråd, Helge Poulsen, er heller ikke imponeret.

- Vi har en toldmur ved Storebælt. Det er forkasteligt, at broafgiften bruges til at finansiere ting, der intet har med broen at gøre. Lav en afgift for at køre over Vejle Fjord eller gennem Limfjordstunnellen, så skal du se jyderne hyle, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

29-årig spøgelsesbilist passerede Lillebæltsbroen: Kørte cirka 33 kilometer imod kørselsretningen

Annonce