Annonce
Erhverv

Store tab på kunder: Kraftigt fald i Nordfyns Bank

Nordfyns Bank flytter sit hovedsæde fra det gamle domicil i Bogense i 2019. I stedet skal hovedkvarteret ligge i Odense på bagsiden af Odense Banegård Center. Arkivfoto.

Det er gået meget dårligere for Nordfyns Bank i 2018. Store udgifter til IT og mange flere truende tab på udlån får overskuddet til at falde kraftigt. Og regnskabet for 2019 bliver formentlig endnu dårligere. Aktionærerne må vinke farvel til årets udbytte.

Efter et historisk jubeloverskud i 2017 faldt tallene i Nordfyns Bank med stor hast tilbage på et meget lavere niveau i 2018. Overskuddet før skat blev 41 millioner kroner - et stort fald på 27 millioner kroner. Det viser regnskabet for 2018, der blev offentliggjort tirsdag.

Og den dårlige udvikling sluttede ikke med årsskiftet. Banken forventer endnu mere tilbagegang i 2019, hvor budgettet peger på et overskud før skat på 25-35 millioner kroner.

Bestyrelsen foreslår, at aktionærerne ikke får noget udbytte. Den skriver ikke direkte, at det skyldes nedgangen, i stedet henvises til "de stigende krav til kapitalisering i sektoren."

Bankerne har store udfordringer på grund af de lave renter og kundernes beskedne lyst til at låne. De har simpelthen for mange penge, som de er nødt til at anbringe i Nationalbanken, der straffer dem med negative renter på indlån.

Nordfyns Bank har i en årrække været i stand til at præstere pæne resultater på trods af de generelle besværligheder, men i 2018 blev banken ramt på flere punkter.

Det største problem var, at nedskrivningerne på dårlige betalere pludseligt steg med 16 millioner kroner. Ifølge regnskabet skyldes stigningen, at nogle få kunder er ramt af dårlig økonomi og en svær markedssituation.

Samtidig har Bankdata, som driver bankens IT-systemer, brugt flere penge end ventet på at udvikle en ny platform. For Nordfyns Bank har det betydet en ekstra udgift på omkring 13 millioner kroner.

Årets resultat kunne godt have været endnu dårligere, for banken har fået økonomisk hjælp fra salget af selskabet Value Asset Management, som har indbragt den en ekstraordinær gevinst på lidt over 10 millioner kroner.

Udsigterne for 2019 er præget af et mere afdæmpet boligmarked og en kraftigere konkurrence. På trods af et forventet fald i omkostningerne lander dette års overskud formentlig noget lavere end de seneste tre år - 25-35 millioner kroner før skat.

Annonce

Nordfyns Bank A/S

Hjemsted: Bogense

CVR-nummer: 64865218

Regnskabstal for 2018 (Tal for 2017 i parentes):

Netto rente- og gebyrindtægter: 171 millioner kr. (176 millioner kr.)

Resultat før skat: 41 millioner kr. (68 millioner kr.)

Resultat efter skat: 36 millioner kr. (53 millioner kr.)

Egenkapital: 406 millioner kr. (389 millioner kr.)

Antal ansatte: 111 (107)

Sådan kommer det nye hovedsæde i Odense for Nordfyns Bank efter planen til at se ud.
Nordfyns Banks regnskab for 2018 bød på stor nedgang i forhold til det rigtig gode 2017. Arkivfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce