Annonce
Kerteminde

Store planer i Kerteminde: Marinaen skal være topmoderne

Skitser til ny flydebro og udsigtsplatform. Skitse: Kerteminde Kommune

Salget af blandt andet en del af sejlernes vinteropbevaringsplads skal betale for en ny og større marina.

Annonce

Nu er det ikke kun en plan for hele havneområdet, men også for marinaen, byrådet skal tage stilling til næste år. Planen, der er udarbejdet på byrådets anmodning, skal opgradere marinaen, så det bliver et mere attraktivt område.

- Min holdning er, at det blandt er på sejlsport og andet maritimt relateret, Kerteminde skal profilere sig på fremover. Og der har vi bare en marina, som har godt og vel 40 år på bagen. Vi er nødt til at have den opdateret til en standard, der er lignende 2020, siger borgmester Hans Luunbjerg (V).

I planen er der flere klubhuse- og andre faciliteter ved promenaden, og en ny jollehavn, hvor kajakker og kanoer kan sejle igennem havnen under molerne, i stedet for udenom.

- Det er ikke kun et spørgsmål om at opgradere marinaen for sejlerne, men også byens borgere og turister, siger Hans Luunbjerg.

Derfor vil der blive anlagt en tribune eller amfiscene på promenaden med nye broer ud fra, som kan danne centrum for en mere attraktiv promenade, og havnen bliver større, da molen udbygges, så man kan gå fra Nordre Havnekaj helt ud til bananen, som den yderste mole kaldes i folkeviddet.

Det vil også give plads til 100 flere både i vandet. De nuværende træbådebroer, der er slået fast, vil blive udskiftet med betonbroer, som flyder på vandet og som er nemmere at vedligeholde.

Marianvejen vil desuden blive åbnet op ud til Hindsholmvej, og Islandsgade forlænges op til Marinavejen.

- Det er ikke kun et spørgsmål om at opgradere marinaen for sejlerne, men også byens borgere og turister,

siger borgmester Luunbjerg.

Annonce

Bådpladser er knasten

Tirsdag præsenterede Hans Luunbjerg udkastet for marinaens brugere, blandt andre de maritime klubber: Kerteminde Sejlklub og Kerteminde Kajakklub, og forretningsdrivende som Restaurant Sejlklubben og Folkebådscentralen.

De skal nu tilbage og tale med deres bagland om udkastet, inden der bliver holdt endnu et møde, hvor hele byrådet deltager.

Ifølge borgmesteren var der en god stemning til tirsdagens møde.

- Det gik rigtig godt, der var flere, der rejste sig og roste tænkningen og de idéer, der blev præsenteret, siger han.

Men bådopbevaringspladsen er omdrejningspunktet for at få planerne for marinaen ført igennem, ifølge borgmesteren.

Af havneplanen fremgår det, at en del af pladsen inddrages til byggeri, og antallet af pladser vil gå fra 466 til 435.

- Sejlerne siger, at vores plads på land, må I ikke røre ved, siger Hans Luunbjerg.

- Den besked er modtaget, men kunne I forestille jer at afgive lidt plads foran Egemose og hjørnet ved Grønlandsgade, hvor hallen ligger, mod at der bliver mulighed for en opgradering af marinaen, spørger borgmesteren.

I planens skitser er der anlagt en tribune eller amfiscene på promenaden med nye broer ud fra, som kan danne centrum for en mere attraktiv promenade. Skitse: Kerteminde Kommune
Annonce

En del af havneplanen

Det er økonomien, der, ifølge borgmesteren, har været en problemstilling, når man tidligere har ønsket at forbedre marina-området.

- Det store spørgsmål har været, hvordan pokker får vi fundet pengene frem. Det, jeg kan se, er, at hvis man nu får engangsindtægten ved at sælge byggeretter, kan man bruge den på at opgradere marinaen, siger han.

Salget af byggeretter hører under havneudviklingsplanen.

Derfor fletter planen for marinaen sig ind i den større havneudviklingsplan, og de skal derfor begge til afstemning i byrådet 23. februar.

Det er nu ved at blive undersøgt, om engangsindtægten fra byggerater nogenlunde passer med udgifterne til marinaen.

Skitse af ny bro og ny jollehavn. Skitse: Kerteminde Kommune.
Skitse af promenade mod nord. Skitse: Kerteminde Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce