Annonce
Nordfyn

Store planer: Geværfabrikken satser på fonde

Bestyrelsen for Otterup Geværfabrik vil gerne bevare det rå udtryk i lokalerne, selv om fabrikken skal renoveres. Arkivfoto: Michael Bager
Den planlagte ombygning af Otterup Geværfabrik løber op i godt 13 millioner kroner. Foreløbig er der kommet tre millioner fra kommunen, så nu har bestyrelsen hyret en fundraiser.
Annonce

Otterup: Tre millioner kroner fra Nordfyns Kommune er en fin start for den Selvejende Institution Otterup Geværfabrik, der har lagt an til en stor ombygning af den gamle våbenfabrik.

Men også kun en start. For de planer, som  bestyrelsen har fået udarbejdet hos en arkitekt, løber op i godt 13 millioner kroner eksklusiv moms.

Derfor har arbejdsgruppen hyret en fundraiser, der skal forsøge at få fyldt flere millioner på kontoen, og den slags tager tid og kræver et grundigt forarbejde. Derfor ser formand for Geværfabrikken Ole Rasmussen det ikke længere som en mulighed, at byggeriet kan komme i gang til efteråret, som det tidligere har været planen - eller i hvert fald håbet.

- Men vi har prioriteret vores ønsker, og i første omgang vil vi gerne have lavet ny indgang, toiletter, adgang til førstesalen og et lille køkken på første sal, fortæller Ole Rasmussen.

Som nummer to på den prioriterede liste står teatersalen. Her er det planen, at søjlerne, der bærer førstesalen, skal fjernes. Og bare roligt, det betyder også, at førstesalen skal væk i den del af bygningen, der i stedet får loft til kip.

Det vil give op til 200 pladser i teatersalen og dermed mulighed for at sælge flere billetter til koncerter og andre kulturelle arrangementer.

Annonce

Kultur i efteråret

I den ene ende af fabrikken har Historiecenter Otterup Geværfabrik opbygget en permanent udstilling, der fortæller om geværfabrikkens historie, og den bliver der ikke flyttet rundt på. Men ellers er der mulighed for at flytte rundt på skillevægge og fjerne scenen, så der er plads til den helt store udstilling i stil med den store Ole Ahlberg-udstilling sidste sommer.

Mens der altså ikke kommer skub i ombygningen i år, er der fuld gang i planlægningen af et kulturelt efterårsprogram, fortæller formand Ole Rasmussen.

Programmet kommer blandt andet til at byde på juledage i samarbejde med Nordfynsspillene. Og i Otterup begynder julen tidligt, allerede i weekenden den 14. og 15. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce