Annonce
Biler

Store penge at spare ved at vælge det rigtige billån

Der er rigtig mange penge at spare ved at vælge det rigtige billån. Så brug tid på den del, lyder rådet fra FDM. Foto: FDM
Med lidt forberedelse er der over 100.000 kroner at spare ved at vælge det billigste billån frem for det dyreste, viser undersøgelse fra FDM.
Annonce

Det er ikke småpenge, du kan spare ved at undersøge sagen grundigt, når du skal handle bil.

På en ny bil til 360.000 kroner kan der nemlig være over 100.000 kroner at spare alt efter, hvilket lån man vælger. Sådan lyder svaret i en undersøgelse af billån fra FDM. Organisationen har hentet lånetilbud fra 15 banker og bilforhandlere på to biler til henholdsvis 180.000 kroner og 360.000 kroner. Begge lån med en løbetid på syv år.

Resultatet viser, at det er lige så vigtigt at have et godt blik for renter og ÅOP som alufælge eller en større udstyrspakke. På et lån til en bil til 180.000 kroner kan man således spare 59.488 kroner, mens der i undersøgelsen var 101.767 kroners forskel på det dyreste og billigste lån til en bil til 360.000 kroner.

- Forbrugerne er ved at være gode til at forhandle om prisen på biler. Men når det kommer til billånet, bliver vi dovne eller usikre, og det kan hurtig koste os dyrt. For hvem vil ikke hellere spare 50.000 kroner på sit billån end forhandle sig til et par ekstra måtter? siger Ilyas Dogru, som er forbrugerøkonom hos FDM.

Sådan finder du det gode billån

Sig aldrig ja til det første det bedste lånetilbud, men indhent flere. Så har du også noget at forhandle ud fra. I banken kan du forhandle rente. Hos forhandleren kan du især presse etableringsomkostningerne.

Husk, at selvom du er glad for din bank, kan du ofte låne billigere andre steder.

Brug gerne sammenligningsportaler som pengepriser.dk til at researche lånetilbud.

Undersøg, hvad lånets ÅOP (årlige omkostninger i procenter) er. ÅOP angiver, hvad lånet koster inklusive alle renter, gebyrer og andre omkostninger.

Har to lån samme ÅOP, koster de det samme. Tag derfor det med de højeste renter. Dem kan du nemlig trække fra i skat.

Gå efter så kort en løbetid, som din økonomi tillader. Så sparer du renter og undgår, at du skylder mere, end bilen er værd, når den sælges igen.

Annonce

Dyrt at være fattig

FDM har i undersøgelsen indhentet lånetilbud til tre forskellige kundegrupper. Det er en familie i ejerbolig med stor friværdi, en familie i ejerbolig uden friværdi og en single i lejebolig. Ikke overraskende er det billigst at låne, hvis man har friværdi. Men selv da er der mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån.

- Undersøgelsen viser endnu en gang, at det er dyrt at være fattig. Det positive er, at med lidt hjemmearbejde er det faktisk stadig muligt at spare mange penge på sit billån. Eksempelvis kunne en forhandler give en single samme lån 12.000 kroner billigere end i banken, siger Ilyas Dogru og fortsætter:

- Konklusionen er, at uanset om lånet er stort eller lille, og hvor solid ens økonomi er, så er der altid penge at spare ved at se sig for.

Nissan Design Center London

Historie: Indrettet i 2003 som en sammenlægning af designfaciliteter i München og Cranfield.

Mest berømte design af bil til produktion: Nissan Qashqai

Seneste design til produktion: Nissan Leaf

Datsun: Er Nissans billigmærke designet primært til kunder i Indien, Indonesien og Rusland. Mærket blev relanceret i 2013, efter at Nissan havde udfaset Datsun i 1986. Datsun har lige nu fem modeller. Seneste model er Datsun Cross.

Infinity: Er Nissans luksusbiler. Mærket er tilbage fra 1989, og bilerne sælges fortrinsvis i USA. Infinity kan dog også købes på visse europæiske markeder. Det samlede europæiske salg i 2017 lå på beskedne 12.000-13.000 biler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce