Annonce
Fyn

Store navne svinger forbi gymnasiet: De unge sender live fra deres egen scene på Klimafolkemødet

Concito-formand Connie Hedegaard er et af navnene, der skal tale til ungdommen på Klimafolkemødets unge-scene på Middelfart Gymnasium. Arkivfoto: Nils Svalebøg
På Klimafolkemødet i Middelfart har de unge deres egen debatscene på Middelfart Gymnasium. Herfra kan elever fra hele landet følge med live på stream.

Middelfart: Det er ikke kun på Kulturøen i Middelfart, at der bliver diskuteret klima, når Klimafolkemødet åbnes torsdag 3. september.

For mens mikrofonerne summer på debatscenerne nede på havnefronten, har de unge deres egen scene på Middelfart Gymnasium. Her foregår det i mindre målestok, men til gengæld med en live-forbindelse, så gymnasie- og efterskoleelever fra hele landet kan følge med.

Unge-scenen, som den bliver kaldt, vil i løbet af torsdag og fredag blive besøgt af en række af store navne fra Klimafolkemødets hovedprogram, heriblandt klimaminister Dan Jørgensen (S), klimaforsker Sebastian Mernild og Concito-formand Connie Hedegaard. Men også flere oplægsholdere, som arrangørgruppen bag Unge-scenen, selv har inviteret.

Annonce

Det fortæller underviser på Middelfart Gymnasium og tovholder på Unge-scenen Anders Bærholm Frikke.

- Cirka halvdelen af programmet er nogen, der alligevel er nede i byen, som kommunen har sørget for, og som ikke har haft noget imod lige at komme forbi gymnasiet også. Den anden halvdel er folk, vi selv har skaffet, fordi de passer godt med gymnasiets fag, siger han.

Op til 3000 ser med

Elever fra Middelfart Gymnasium har de seneste tre år været til stede til Klimafolkemødet, men på grund af dette års coronarestriktioner, er det gået den digitale vej.

Mens vi venter på Klimafolkemødet

Klimaet kommer øverst på dagsordenen, når der fra torsdag den 3. til lørdag den 5. september afholdes Klimafolkemøde i Middelfart.

I tre dage skal politikere, branchefolk, NGO’er og borgere diskutere klimaet og inspirere til handling.

Frem mod Klimafolkemødet sætter Fyens Stiftstidende med en række artikler fokus på klimaet, og hvordan fynboerne forholder sig til de store udfordringer, vi står over for.

Fyens Stiftstidende dækker også arrangementet og sender live på fyens.dk fra en række af debatterne, så du kan blive klogere på politikernes holdninger, og blive inspireret til, hvordan du selv kan leve mere klimavenligt.

Med omkring 100.000 kroner i ryggen fra blandt andre Tuborg Fondet og Fynske Bank har det været muligt at orkestrere en livedækning af debatterne på Unge-scenen i god kvalitet. Og landets gymnasier og efterskoler er blevet inviteret til at se med.

- Vi har lige nu 20 gymnasier med på stream. På nogle af programpunkterne er det måske 2-3000 gymnasielever, der sidder og følger med live, siger Anders Bærholm Frikke.

Tovholderen fortæller, at nogle af programpunkterne er direkte indspark til undervisningen. For eksempel kan et oplæg om klimalitteratur være et indspark til danskundervisningen, mens et oplæg om klimafakta i den amerikanske valgkamp kan bruges i engelskundervisningen.


Det skal være en undervisningsdag det her. Det må også gerne være rart og hyggeligt og underholdende, men det er det faglige, der er fokus.

Anders Bærholm Frikke, tovholder


Andre programpunkter er mere alment dannende eller studieforberedende, fortæller Anders Bærholm Frikke.

- At møde en universitetsprofessor, der giver forelæsning, er i høj grad studieforberedende. Det giver et indblik i, hvad det er for en sammenhæng, man indgår i på et universitet, siger han.

Annonce

Skal bidrage til undervisning

På den måde adskiller Unge-scenen sig fra Klimafolkemødets arrangement i Middelfart by ved at have et decideret undervisningsformål, fortæller tovholderen.

- Vi kan ikke tage eleverne ud af undervisningen. Det skal være en undervisningsdag det her. Det må også gerne være rart og hyggeligt og underholdende, men det er det faglige, der er fokus, siger Anders Bærholm Frikke.

Unge-scenens program slutter fredag med et besøg af blandt andre DSB og en arkitekt fra Aarhus. Her er formålet at give gymnasier og efterskolers klimaudvalg nogle ideer til, hvordan man fremover kan arrangere studierejser med tog, og hvordan en skoles indretning kan gøres mere klimavenlig.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport

Livsnødvendig sejr til HC Odense: - Det er fedt at vinde, og det vil vi gerne prøve igen

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Kerteminde

Alle reolerne er fyldt hos populær genbrugsbutik: Folk står på venteliste for at få lov at sælge deres ting

Annonce