Annonce
Nordfyn

Store legedage i Bogense centrum

Gerlev center for leg & bevægelse havde medbragt mange forskellige slags spil på gågaden i Bogense. Foto: Victor Bebe Larsen
Der var gjort klar til sjov og leg for alle aldre, da Gerlev Center for Leg & Bevægelse lavede Adelgade om til én stor legeplads.
Annonce

Bogense: Legeformidler Daniel Osmann fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse fik rykket de sidste træspil ud på gågaden, inden turister og bogensere fik lov at tage del i de opstillede spil og lege. Her stod Daniel Osmann og hans kolleger klar til at lære børn og barnlige sjæle at jonglere, stå på stylter og undervise dem i de gamle træspil.

- Vi har godt 20 historiske træspil. Nogle af dem er 100 år gamle, og nogle af dem har man dateret helt tilbage til middelalderen, fortæller Daniel Osmann.

På trods af at størstedelen af spillene kan dateres langt tilbage, så kan Daniel Osmann alligevel konstatere, at de gamle lege var et hit hos gæsterne i Bogense.


Nogle familier har haft det så svært med at komme væk herfra igen, fordi det har været så hyggeligt.

Daniel Osmann, legeformidler


Her var det ikke kun børnene, der hyggede sig med at kaste med ringe eller øvede sig i at stå på stylter. Han kunne se, at legeglæden blev delt på tværs af generationerne, og han har et bud på hvorfor.

Annonce

Fælles historie

- Vi har en fælles historie om, at dengang vi var børn, legede vi fangeleg og gik på stylter. Og hvor børn så i dag kan sige, at det er sjovt, og det gør vi stadigvæk, forklarede han.

Den legeglæde viste sig i Bogense, hvor Daniel Osmann oplevede, at familier havde svært ved at løsrive sig fra de gamle spil og aktiviteter.

Nogle gæster fik også mulighed for at folde deres akrobatiske evner ud. Foto: Victor Bebe Larsen

- Nogle familier havde så svært med at komme væk herfra igen, fordi det var så hyggeligt, fortalte Daniel Osmann.

Det er Nordfyns Erhverv og Turisme, der har arrangeret legedagene, og efter onsdagens leg i Bogense rykkede Gerlev center for leg & bevægelse til Otterup, hvor de skal lege videre til og med lørdag.

Programmet

Legedagen finder sted i Søndersø den 15. august

Det er gratis at lege med.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce