Annonce
OB

Kampen er i gang: Hvem overtager Grytebusts store handsker i OB-målet?

Den 20-årige Kerteminde-dreng Oliver Christensen er i hård konkurrence med 26-årige Made Saoyouba om at overtage målmandsposten fra Sten Grytebust i OB. Foto: Michael Bager
Nu begynder kampen om at erstatte Sten Grytebust på målmandsposten i OB.

FODBOLD: Det var dag et i den nye sæson og der er kun en lille måned til, at Sten Grytebust kommer til Nature Energy Park - som målmand for FC København i den nye sæsons første Superligakamp.

Derfor var det også dag et i den interne konkurrence mellem OB's tre tilbageværende målmænd Mandé Sayouba og de to unge Oliver Christensen og Hans Christian Bernat.

Men de startede ikke helt på lige fod. Den 26-årige ivorianer Mande Sayouba havde i sommerpausen løbet så meget, at han var blevet overbelastet og derfor kun deltog i noget styrketræning og ikke kom på græs den første træningsdag. Hans Christian Bernat var bevilget en ekstra uges ferie, fordi han havde været med U19-holdet til en turnering i Holland.

Derfor var der kun to målmænd på banen. Og de var begge fra Kerteminde. 19-årige Peter Bergmann og 20-årige Oliver Christensen. Bergmann er U19-målmand i OB og kvart færing og derfor færøsk U21-landsholdsspiller.

Annonce
Og så blev der samlet bolde efter den første træning. Jeppe Tverskov er klar med boldsækken på Ramon Leeuwins kast. Foto: Michael Bager

Alle starter fra nul

- Det er specielt, fordi vi har mister Superligaens bedste målmand og det er godt set af FC København at hente Sten Grytebust. Men der er et par store handsker at udfylde for den næste uanset, hvem det bliver. Vi har stor tiltro til, at de målmænd vi har i truppen kan gøre det. Men man går bare ikke ind og erstatter Grytebust, der har vundet Det Gyldne Bur to år i træk og i sidste uge startede på mål hos det norske landshold. Grytebust har et internationalt højt niveau, så derfor er det ekstra-ordinære store handsker, der skal udfyldes, siger OB's træner Jakob Michelsen til Sport Fyn.

- Når vi nærmere os turneringsstarten, så vil vi stille det stærkeste hold også på målmandsposten. Men derfor er det jo ikke sikkert, at den, der spiller den første kamp står resten af sæsonen. I træningskampene vil begge målmænd (red.: Oliver Christensen og Mande Sayouba) få mulighed for at vise sig frem.

- Men det er sådan efter hver halvsæson, at alle starter fra nul, tilføjer OB-træneren, der naturligvis har øje for, at det vil være en presset situation at begynde sæsonen med to point i seks kampe ligesom i sidste sæson, hvor OB så alligevel endte næsten i Europa.

- Med tre nedrykkere fra Superligaen vil det ikke være smart at starte som i sidste sæson. Jeg synes, at vores turneringsstart ser hårdere ud end i sidste sæson, men til gengæld er vi nået et skridt videre end på samme tidspunkt for et år siden. Hvis vi kan holde fast i stammen på holdet, burde vi være bedre rustet til starten end sidste sæson. Men jeg spår Superligaen til at blive den mest lige i mange år fra pladserne fire til og med 14.

Jakob Michelsen forventer at se Mande Sayouba på træningsbanen i løbet af en af de nærmeste dage, men han vogter næppe målet i sommerkampen på torsdag i Næsby.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce