Annonce
Erhverv

Store fynske ambitioner: Thorborg og Tolstrup går til robotterne

Niels Thorborg ejer blandt andet L'Easy, OB-selskabet Odense Sport & Event, Nørgaard Mikkelsen, Hesehus og Inspiration. Arkivfoto: Morten Rode
  • L'Easy-ejer Niels Thorborg skyder penge i fynsk robotfirma sammen med tidligere Carlsberg-direktør Jørn Tolstrup Rohde

Fyns rigeste indbygger satser nogle af sine penge i håb om at det fynske robot-eventyr bliver endnu større.

Niels Thorborg, der ejer L'Easy og en række andre virksomheder, har købt sig til en ejerandel i Odense-virksomheden Blue Ocean Robotics.

- Det er et kæmpestort potentiale i virksomheden. Den har vist imponerende resultater på bare tre år, og dens forretningsmodel betyder, at den kan vokse meget hurtigt, siger Niels Thorborg.

Annonce
Jørn Tolstrup Rohde har været administrerende direktør i Kims' og i 3C Groups, der blandt andet omfatter L'Easy. Senest har han været direktør for Vesteuropa i Carlsberg. Foto: Jens Wognsen

Øl-direktør bliver formand

Der er også kommet penge fra odenseaneren Jørn Tolstrup Rohde, der tidligere har været direktør for blandt andet Kims', L'Easy-koncernen og senest Carlsberg.

Han bliver formand for bestyrelsen, hvor han også skal repræsentere Niels Thorborg.

- Blue Ocean har været i stand til at udvikle nye produkter på en måde, der på forhånd sikrer, at de kommer til at tjene på dem. Det er en meget interessant forretningsmodel, siger Jørn Tolstrup Rohde.

En tredje, anonym, odenseaner har skudt 10 millioner kroner i virksomheden og bliver repræsenteret i bestyrelsen.

Parterne vil ikke fortælle, vor meget Thorborg og Tolstrup har investeret.

I alt har Blue Ocean Robotics fået tilført 50,72 millioner kroner i nye kontanter. Heraf kommer de 10 fra den anonyme odenseaner.

De resterende 40 millioner kroner kommer fra Thorborg, Tolstrup, andre danske investorer, medarbejdere samt en gruppe kinesiske investorer.

67 procent af virksomheden ejes stadig af de tre grundlæggere. Niels Thorborg og Jørn Tolstrup Rohde har fået retten til at udpege bestyrelsesformanden. Det tyder på, at de tilsammen har en af de største aktieposter efter de tre grundlæggere.

De kinesiske investorer er ikke blevet repræsenteret i bestyrelsen.

Ud over de tre grundlæggere og Jørn Tolstrup Rohde udgøres den af Jacob Bro Eriksen, Fundamental Fondsmæglerselskab og Henrik I. Christensen, formand for President Obamas styregruppe for robotteknologi.

Odense kan være stolt

Niels Thorborg investerer for første gang i en robotvirksomhed, og han er meget begejstret for branchen.

- Jeg er dybt imponeret over, hvor meget robotklyngen har nået i Odense. Den er anerkendt i hele verden - det var der ingen af os, der havde drømt om for bare fem år siden, siger Niels Thorborg.

Han har sat sig grundigt ind i robotbranchen - blandt andet som bestyrelsesmedlen på Syddansk Universitet og en af mændene bag Odense Kommunes nye vækststrategi.

- Branchen har en utrolig positiv betydning for resten af samfundet her - tænk bare på hvor mange specialuddannede, der er behov for. Som by kan vi være stolte af den position, som branchen har. Jeg er glad og stolt af, at jeg er blevet inviteret til at blive en del af den udvikling, siger Niels Thorborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce