Annonce
Nordfyn

Store drømme i lille klub: Sejlerformand drømmer om EM på Nordfyn

Ungdomsleder Klaus Måhr står sammen med sin hustru, Ena Måhr, og dennes søster Linda Hansen for sejlercampen på Helnæs. Og han er klar både med en hjælpende hånd og en formaning, når de unge sejlere skal på vandet. Foto: Sugi Thiru
Sejlklubben Egensedybet markerer sig flot i Hobie-klassen i det danske sejlermiljø. Det må gerne resultere i, at klubben får mulighed for at stå for et EM-stævne, synes formand Erik Hansen.

Otterup: Formanden for Sejlklubben Egensedybet har en drøm. En drøm om at trække EM for bådtypen Hobie Cat til Nordfyn.

- Det kunne vi godt tænke os, siger Erik Hansen, der ud over at være formand for sejlklubben også er formand for Det Maritime Råd i Nordfyns Kommune, hvor han blandt andet sidder sammen med de to udvalgsformænd Anders Thingholm (teknik og miljø) og Mette Landtved-Holm (erhverv, kultur og fritid), direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen og campingpladsejer Mette Skifter. Aktører, der er vigtige at få med om bord, hvis sejlklubbens drøm skal gå i opfyldelse.

Men foreløbig glæder Erik Hansen sig over, at Egensedybet fra den 17. juli har fem Hobie-katamaraner med ved dette års EM, der sejles ud for La Rochelle på den franske vestkyst.

- Hobie-sejlerne og vores ungdomsafdeling på 25 medlemmer har sat Sejlklubben Egensedybet på Danmarks-kortet, så andre i sejlermiljøet kigger en ekstra gang på os for at se, hvad det er, vi gør for at få så mange med, siger Erik Hansen.

Han håber, at Hobie-sejlerne, der er fra 15 til 24 år, kan trække flere endnu yngre medlemmer til klubben for at sejle optimistjoller.

- Hobie-sejlerne er rollemodeller for de yngre. De træner og hjælper dem, siger formanden, der er klar over, at en tilgang af flere helt unge medlemmer kræver, at forældrene er villige til at køre for børnene, fordi sejlklubben ligger så afsides, som den gør.

Annonce

- De unge skaber miljøet

En af de forældre, der virkelig engagerer sig i klubben, er ungdomsleder Klaus Måhr, der er far til tre af EM-sejlerne og blandt meget andet også sammen med sin kone, Ena Måhr, står for den sejlercamp på Helnæs, der i uge 28 har samlet 40-50 børn, unge og voksne.

Klaus Måhr roser også de unge sejlere for deres engagement.

- Vi stiller rammerne til rådighed, men de skaber selv miljøet. De har det godt sammen, og så bliver det sjovt for vi andre, siger ungdomslederen, der også sammen med sin hustru kører med til EM i Frankrig.

- Vi skal jo sørge for, drengene får noget mad.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce