Annonce
Kultur

Store danske navne på vej til Odense: Ti koncerter fylder sommeren på Byens Ø

Magtens Korridorer er på plakaten 24. juni. Foto: Inge Lynggaard Hansen Ritzau/Scanpix
Navne som D-A-D, Magtens Korridorer, Hjalmer, Tim Christensen og mange flere er på den plakat, der skal sælge en helt ny koncertrække på Byens Ø i Odense. Posten, Lindø Port of Odense og A. Enggaard står bag.

Havnen: Det spreder sig en herlig duft af festival over havnen, når ti store danske navne i løbet af sommeren melder sin ankomst. En festival, der spreder sig over 10 dage i juni og september, men ikke desto mindre sikrer store koncerter i det fri.

Det er Musikhuset Posten, der i samarbejde med Lindø Port of Odense og entreprenørselskabet A. Enggaard A/S har lagt snøren ud efter nogle af de største danske navne og fået bid. Derfor kan de i løbet af juni og september præsentere navne som D-A-D, Magtens Korridorer, Scarlet Pleasure, Hugorm, Jung, Alex Vargas, Hjalmer, Kesi og Tim Christensen.

- Vi er vildt glade for, at vi kan præsentere så stærkt et line-up til odenseanerne. Det er nogle af landets bedste og mest populære kunstnere, og jeg synes virkelig, at der er noget dejlig musik for alle. Samtidig synes jeg, det er fantastisk, at vi har fået mulighed for at afholde koncerterne på Byens Ø. Det er en superspændende venue og en smuk kulisse med vand på tre sider og kanalen, Åløkkeskoven og Odense som baggrund, og jeg er vildt glad for, at havnen og A. Enggaard har lyst til at være med til at arrangere koncerter på havnen, siger Morten Østlund, spillestedsleder på Musikhuset Posten.

Annonce

Den første koncert er 23, juni med D-A-D, mens den sidste koncert er 11. september med et endnu ikke offentliggjort navn. Morten Østlund nævner dog, at det sidste navn meldes ud inden længe.

DAD åbner koncertrækken 23. juni. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

En levende havn

Umiddelbart lyder det som en ganske løjerlig treenighed, der har fundet sammen om at arrangere koncerterne, men det giver faktisk ganske god mening, lyder det. Lindø Port of Odense ejer Byens Ø, og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har kastet sig over opgaven med at udvikle og forny en står del af inderhavnen.

- Vi vil gerne gøre havnen mere nærværende for alle odenseanere – både på sigt og under hele byomdannelsen,” siger Carsten Aa, direktør i Lindø Port of Odense og tilføjer:

- Under coronapandemien er der opsparet et stort behov for at få kulturelle oplevelser, ligesom branchen har brug for at komme i gang igen. Begge dele vil vi gerne støtte, og da Byens Ø i forvejen rummer forskellige kulturtilbud, er det naturligt, at den også kan rumme store koncerter. Og håbet er selvfølgelig, at det bliver en succes, og at det bliver en tilbagevendende begivenhed under hele byomdannelsen.

For A. Enggaard er det også ganske naturligt at være medsponsor af sommerens koncerter på Byens Ø.

- De 10 koncerter i løbet af sommeren er et udtryk for inderhavnens helt unikke potentiale som samlingspunkt for borgerne i Odense og dermed helt i tråd med kommunens, LINDØ port of ODENSE’s og vores fælles visioner om at udvikle området til en levende bydel for både beboere, brugere og andre besøgende, siger entreprenør Asger Enggaard.

Billetsalget til koncerterne åbner mandag 10. maj klokken 10 via Musikhuset Postens hjemmeside. I første omgang bliver der solgt 500 billetter til hver koncert, men det kan ændre sig i takt med, at coronarestriktionerne bliver ændret.

De ti koncerter

23. juni: D-A-D

24. juni: Magtens Korridorer

25. juni: Scarlet Pleasure

26. juni: Hugorm

2. september: Jung

3. september: Alex Vargas

4. september: Kesi

9. september: Hjalmer

10. september: Tim Christensen

11. september: TBA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg med her: Kampen er i gang

Annonce