Annonce
Faaborg-Midtfyn

Store ambitioner: Nyt motionsløb skal fylde naturområde med løbere

Fra venstre: Peter Wihan, Peder Veje, Thomas Hofstedt og Steffen Christensen er folkene bag motionsløbet i Tarup-Davinde til efteråret. Foto: Kim Rune

Naturområdet i Tarup-Davinde er oplagt til løb, lyder det fra en gruppe ildsjæle, der til september står bag det første af forhåbentlig mange motionsløb i området.

Tarup-Davinde: Mange kender eller har nok hørt om de mange muligheder, som naturområdet Tarup-Davinde byder på.

Inden længe får området tilført en ny aktivitet. En gruppe ildsjæle med Thomas Hofstedt i spidsen er nemlig i fuld gang med at planlægge et motionsløb i de flotte omgivelser.

- Det er en tanke, jeg egentlig har haft i ret mange år, og jeg kan ikke forstå, at der ikke allerede er slået noget stort op derude med de stier og muligheder, der er. Man ser ikke den natur andre steder, forklarer Thomas Hofstedt, der har allieret sig med tre andre.

Et par af dem har tidligere arrangeret motionsløb, og den 9. september lyder startskuddet så til det første af sin slags i naturområdet.

- Det kan blive stort. Vi har faktisk ikke gjort noget for at reklamere for det, men vi har allerede hørt fra flere, som gerne vil deltage og som synes, det er en fantastisk idé. Vi har netop fastsat ruterne, og det bliver meget familievenligt, lyder det fra initiativtageren til løbet.

Annonce

Det kan blive stort. Vi har faktisk ikke gjort noget for at reklamere for det, men vi har allerede hørt fra flere, som gerne vil deltage og som synes, det er en fantastisk idé. Vi har netop fastsat ruterne, og det bliver meget familievenligt

Thomas Hofstedt, initiativtager til Tarup-Davinde Løbet
Det er det flotte naturområde med de mange søer, der skal lokke løbere til. Foto: Kim Rune.

Flere løb kan komme til

Tarup-Davinde Løbet er navnet, og det bliver muligt for løbere at begive sig ud på ruter på 2,5 kilometer, 5 kilometer eller 10 kilometer. Derudover bliver der også en fem kilometer walk - inspireret af DHL-stafetten.

- Så vi holder det hele lavpraktisk, og der har allerede været henvendelser fra folk om, hvorfor vi ikke laver en halvmarathon. Det kan godt være, at vi gør det, men så tror jeg, at vi laver det isoleret - "kom og løb en halvmaraton". Så kommer der bare flere datoer henover året, oplyser Thomas Hofstedt.

Han ser også mulighed for at lave populære forhindringsløb som Mandehørm og Viking Warriors. I første omgang gælder det dog om det første Tarup-Davinde Løbet, hvor der er startskud først på eftermiddagen.

- Men her til at starte med skal vi passe på og begrænse os lidt, så der ikke bliver for meget. For vi skal hente nogle erfaringer, siger Thomas Hofstedt.

Starten kommer til at foregå på den modsatte side af Ørbækvej. Når man kommer ud gennem røret, så er der en prangende udsigt. Foto: Kim Rune

Specielt område

Han erkender, at der er stor konkurrence fra mange andre løb - ikke bare på Fyn med rundt om i hele landet.

- Det er området, som skal gøre det her anderledes og specielt. Du kan ikke finde et andet sted, hvor du har den her natur. Der er smukt ved Lillebælt og ved Egeskov, men der ingen steder, at man har de her søer, bemærker Thomas Hofstedt.

Han nævner et koncept som Eventyrløbet med løb og derefter hygge som oplagt for Tarup-Davinde Løbet.

- Der er tænkt en masse tanker - i hvert fald på sigt. Lige nu vil området kunne bære op mod 1000 deltagere, og bliver vi flere, så skal vi finde et nyt sted. Men det hele skal jo lige startes op.

Efter planen åbner billetsalget til løbet i næste uge. Man kan læse mere på løbets hjemmeside www.xn--tarupdavindelbet-xxb.dk.

Peter Wihan, Peder Veje, Thomas Hofstedt og Steffen Christensen er folkene bag motionsløbet i Tarup-Davinde til efteråret. Foto: Kim Rune
Peter Wihan, Peder Veje, Thomas Hofstedt og Steffen Christensen er folkene bag motionsløbet i Tarup-Davinde til efteråret. Foto: Kim Rune
Peter Wihan, Peder Veje, Thomas Hofstedt og Steffen Christensen er folkene bag motionsløbet i Tarup-Davinde til efteråret. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce