Annonce
Indland

Stor uenighed i sag om chikane mod rådmand: - Anklager tegner et billede af en vred, ildspyende kvinde

Retten i Odense har behandlet sagen om en 39-årig kvinde, der blandt andet er tiltalt for massiv chikane af offentligt ansatte. Tilbage venter dommen den 11. december. Foto: Michael Bager

Sidste retsmøde i sagen om en 39-årig kvinde, som er tiltalt for at chikanere offentligt ansatte, er overstået. Anklager kræver kvinden fængslet i 15 måneder, og forsvarer kræver hende løsladt. Dommen mangler endnu at blive afsagt.

Annonce

Torsdag afholdtes fjerde og sidste retsmøde i sagen om en 39-årig kvinde, der er tiltalt for trusler, overtrædelse af tilhold, falske anklager og chikane mod offentligt ansatte.

Her blev det diskuteret, om det har været had eller snarere håbløshed, der har fået kvinden til at henvende sig krænkende og massivt til blandt andre Fyns Politi og rådmand Susanne Crawley (R).

Anklager Stephanie Reby argumenterer for, at kvinden har været på bevidst hævntogt. Det gælder især, når hun har lavet underretninger om mistrivsel hos Susanne Crawleys børn, som Fyens Stiftstidende tidligere har beskrevet.

- Underretningerne er alene en udspekuleret og ondskabsfuld chikane. Når man går efter ens familie, så rammer man der, hvor der gør mest ondt, siger anklageren.

Annonce

135 kontakter

Hun indleder med at fortælle, at listen over kvindens henvendelser til offentligt ansatte er over 135 kontakter lang, og at 12 personer er forurettede i sagen gennem en periode på to år.

- Der er tale om grove beskyldninger og grove formuleringer. Det her er en liga for sig selv, siger Stephanie Reby, der derfor kræver den tiltalte kvinde fængslet i mindst 15 måneder.

Forsvarer i sagen, advokat Rune Pedersen, mener, at straffen bør ligge væsentligt under seks måneders fængsel. Den ubetingede del bør endda allerede være afsonet i forbindelse med kvindens varetægtsfængsling.

- Vi behøver ikke bevæge os ret langt over på hendes banehalvdel for at se, at sagen ser meget anderledes ud. Hun handler i desperation. Hvor ubærligt er det ikke, når man står og føler, at ens privatliv smuldrer omkring en, og man så ikke kan få myndighederne i tale, siger Rune Pedersen.

Annonce

Dom udskudt

Derfor bør det ifølge ham være med til at sænke straffen, at kvinden gennem forløbet har været ulykkelig over at have mistet samværet med sin søn.

- Der er mange faktorer, der taler i en anderledes retning i den her sag, end det billede, anklager prøver at tegne af en vred, ildspyende kvinde, siger Rune Pedersen.

Under retsmødet har han ligeledes dokumenteret, at kvinden ikke er blevet vurderet psykotisk eller på anden måde sindsforstyrret. Hun har selv opsøgt behandling hos psykologer under sin samværssag, fordi hun har været belastet af den.

- Jeg har aldrig villet genere nogen eller give trusler til nogen. Jeg har bare gerne villet have min søn tilbage og renset mit navn, forklarer kvinden endnu engang i retten.

Hun skulle oprindeligt have modtaget sin dom torsdag. I stedet er den udskudt til den 11. december af tidsmæssige årsager.

Forsvareren har anmodet om at få kvinden løsladt fra varetægtsfængslingen, men det har retten afvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce