Annonce
Indland

Succesfuldt øl-lagersalg hos Anarkist: - Vi er blevet taget med bukserne nede

Anarkist Food & Beer Lab i Odense afholdte fredag et lagersalg af øl fra ti fynske bryggerier. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Fredag lagde Anarkist hus til et lagersalg af øl fra ti fynske bryggerier, og det overgik alle forventninger. Der var store rabatter at hente, og salget gentages lørdag fra 12 til 18, hvis der ellers er flere øl tilbage.
Annonce

Da klokken ringede tolv, åbnede dørene, og 50 ølglade odenseanere strømmede ind på Anarkist, hvor pallevis af øl stod klar. Lagersalget skal komme bryggerierne til gode, som har lidt under lukningen af værtshuse og restauranter, og ud fra menneskemængden er der mange, der gerne vil give en hjælpende hånd og samtidig købe god øl.

Per Birkslund og Jesper Søskov har lige taget en kasse øl fra pallen og et par poser med blandede mørke øl og stillet sig i kø. Selvom der er op mod 50 procent at hente i rabat, er det ikke noget, de to odenseanere har tænkt over.

- Jeg kiggede ikke på rabatterne, det var øllet, jeg gik efter, siger Per Birkslund med en kasse Julehvede fra Indslev Bryggeri i favnen. Det er ikke en øl, de har smagt før, men det afholdt dem ikke fra at købe en hel kasse.

- Det er et godt initiativ, og vi vil gerne støtte bryggerierne, nu når de ikke har kunnet sælge til værtshusene - også selvom nogle af øllene snart udløber, siger Jesper Søskov.

Jesper Søskov og Per Birkslund kiggede ikke så meget på rabatterne, men gik direkte efter øllene. - Man går aldrig galt i byen med Indslevs Juleøl, siger Jesper Søskov. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Tæt ved indgangen går Peter Zoffmann og vender og drejer øllene af mærket Kissmeyer. Han er på udkig efter en helt særlig øl, som er hans foretrukne:

- Det er en øl på 9,5 procent, som er utrolig stærk i humlen. Den sætter sig på smagsløgene, siger han med begejstring.

Peter Zoffmann bor på den anden side af vejen med sin kone, og selvom de ikke ligefrem er stamgæster hernede på Anarkist, så kommer de forbi, når der er noget nyt at smage på.

Peter Zoffmann bor på den anden side af vejen for Anarkist, og kom forbi for at lede efter en særlig øl. Stockholm Syndrome fra Kissmeyer har en stærk smag af humle og er Peter Zoffmanns foretrukne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Overvældende interesse

I køen bliver ølkasserne skubbet frem med fødderne, for ventetiden kunne godt gå hen og give lange arme. Allerede efter en time er der tyndet godt ud i kasserne, og de enkeltvise øl er næsten helt væk.

- Jeg har lige bestilt mere øl, siger Morten Høite, som er craft operations manager på Anarkist.

Siden de slog dørene op, har han faret rundt med en telefon til øret, for det var ikke alle øl, der dukkede op i tide, og interessen har taget ham på sengen.

- Vi vidste godt at vi ville få travlt, og at der var en stor interesse for det, men det er gået over alle forventninger, og vi er blevet taget med bukserne nede, siger Morten Høite og fortsætter:

- Vi har det, vi har her, men vi prøver at få skaffe noget mere. Ørbæk er først lige kommet nu, og jeg ved at Ugly Duck har en sending på vej med lastbil.

Efter kun en time kunne det tyde på, at fynboerne er mere end villige til at hjælpe de fynske bryggerier, og Morten Høite fortæller, at han resten af dagen skal arbejde på, at der også kan købes øl lørdag.

- Jeg kan love, at der er noget, men jeg kan ikke love, at der er noget af det hele, afslutter Morten Høite.

Anarkist Food & Beer Lab i Odense afholdte fredag et lagersalg af øl fra ti fynske bryggerier. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Morten Høite fra Anarkist havde en travl dag, men var begejstret for den store interesse. Da der var mere ro på stod han bag baren og skænkede smagsprøver. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce