Annonce
Fyn

Stor stigning siden tirsdag: Fra 7 til 12 covid-19-patienter i respirator i Syddanmark

I Region Syddanmark er der nu indlagt 47 patienter med covid-19. 13 er indlagt på intensiv afdeling, og 12 ligger i respirator. På landsplan var der onsdag indlagt 340 danskere, mens 34, der var smittet med corona, har mistet livet. Arkivfoto: Kim Haugaard, Jysk Fynske Medier, Scanpix.
Der var onsdag morgen fem flere covid-19-patienter i respirator i Syddanmark end dagen før, hvor tallet var syv. I alt 47 er indlagt i regionen, heraf 13 på intensivafdeling, viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen.

Corona-virussen og den følgende sygdom covid-19 har ramt flere syddanskere. Fra tirsdag til onsdag steg antallet af indlagte patienter i Region Syddanmark fra 36 til 47, og der ligger nu 12 covid-19-patienter i respirator. Tirsdag var tallet syv.

I alt 13 personer er nu indlagt på en syddansk intensivafdeling på grund af covid-19 mod én patient for en uge siden.

Det viser de nyeste tal fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, der bringes dagligt ved middagstid, men bygger på data indhentet om morgenen.

På Fyn steg antallet af personer, der er bekræftet testet positive for covid-19, fra 90 tirsdag til 102 onsdag. Her kan der dog, ligesom på landsplan, være betydelige mørketal, fordi det fortsat er relativt få danskere, der bliver testet.

Det vil imidlertid ændre sig, lød det fra både Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tirsdag. Nu skal langt flere testes, så snart der er kapacitet til det, fortalte de.

I medierne har der på det seneste været rejst en undren over det faldende antal danskere, der testes, når anbefalingerne fra den internationale sundhedsorganisation WHO går på at teste så mange så muligt for at lokalisere smittekæderne og isolere de syge.

Annonce

Primært indlæggelser på OUH

I Syddanmark er det hovedsageligt Odense Universitetshospital, der lægger stuer og senge til de syge covid-19-patienter, der har behov for indlæggelse på grund af luftvejsinfektioner.

Men også akutsygehusene i Esbjerg, Aabenraa, Kolding og Svendborg kan komme i spil, skrev jv.dk forleden.

Den 13. marts var der på OUH 60 intensivsenge, mens der i regionen samlet set var 110. Det oplyste Sanne Safarkhanlou, der er kommunikationsrådgiver ved Region Syddanmark, til Fyens Stiftstidende.

De 110 pladser kunne dog øges til 290, som også på daværende tidspunkt var det antal respiratorer, regionen rådede over, forklarede hun.

På landsplan er der nu 34 personer, som er døde efter at være blevet testet positive for covid-19. Det er dog uvist, om sygdommen var årsag til dødsfaldene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce