x
Annonce
Fyn

Stor stigning siden tirsdag: Fra 7 til 12 covid-19-patienter i respirator i Syddanmark

I Region Syddanmark er der nu indlagt 47 patienter med covid-19. 13 er indlagt på intensiv afdeling, og 12 ligger i respirator. På landsplan var der onsdag indlagt 340 danskere, mens 34, der var smittet med corona, har mistet livet. Arkivfoto: Kim Haugaard, Jysk Fynske Medier, Scanpix.
Der var onsdag morgen fem flere covid-19-patienter i respirator i Syddanmark end dagen før, hvor tallet var syv. I alt 47 er indlagt i regionen, heraf 13 på intensivafdeling, viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen.

Corona-virussen og den følgende sygdom covid-19 har ramt flere syddanskere. Fra tirsdag til onsdag steg antallet af indlagte patienter i Region Syddanmark fra 36 til 47, og der ligger nu 12 covid-19-patienter i respirator. Tirsdag var tallet syv.

I alt 13 personer er nu indlagt på en syddansk intensivafdeling på grund af covid-19 mod én patient for en uge siden.

Det viser de nyeste tal fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, der bringes dagligt ved middagstid, men bygger på data indhentet om morgenen.

På Fyn steg antallet af personer, der er bekræftet testet positive for covid-19, fra 90 tirsdag til 102 onsdag. Her kan der dog, ligesom på landsplan, være betydelige mørketal, fordi det fortsat er relativt få danskere, der bliver testet.

Det vil imidlertid ændre sig, lød det fra både Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tirsdag. Nu skal langt flere testes, så snart der er kapacitet til det, fortalte de.

I medierne har der på det seneste været rejst en undren over det faldende antal danskere, der testes, når anbefalingerne fra den internationale sundhedsorganisation WHO går på at teste så mange så muligt for at lokalisere smittekæderne og isolere de syge.

Annonce

Primært indlæggelser på OUH

I Syddanmark er det hovedsageligt Odense Universitetshospital, der lægger stuer og senge til de syge covid-19-patienter, der har behov for indlæggelse på grund af luftvejsinfektioner.

Men også akutsygehusene i Esbjerg, Aabenraa, Kolding og Svendborg kan komme i spil, skrev jv.dk forleden.

Den 13. marts var der på OUH 60 intensivsenge, mens der i regionen samlet set var 110. Det oplyste Sanne Safarkhanlou, der er kommunikationsrådgiver ved Region Syddanmark, til Fyens Stiftstidende.

De 110 pladser kunne dog øges til 290, som også på daværende tidspunkt var det antal respiratorer, regionen rådede over, forklarede hun.

På landsplan er der nu 34 personer, som er døde efter at være blevet testet positive for covid-19. Det er dog uvist, om sygdommen var årsag til dødsfaldene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Danmark

Liveblog: Mette Frederiksen med udmelding om genåbning af Danmark - tror ikke der går måneder

Annonce