Annonce
Middelfart

Stor sejlerfest venter forude

Youngstersejlerne kan glæde sig til nye oplevelser i den kommende sæson. PR foto
Middelfart Sejlklub serverer sammen med skiftende samarbejdspartnere og Middelfart Kommune i den kommende sæson sejlsport hele vejen rundt om Hindsgavl dels ved Middelfart Marina dels ud for Gammel Havn og Kulturøen.

Middelfart: En ny sejlsportssæson venter lige om hjørnet, og i år bliver der masser af sejlsport at se på for byens borgere og for turisterne i byen og besøgende i marinaen. Ud over de faste sejladser: Brandsø Rundt, Fænø Rundt samt Columbus Two Star skal hele to DM-er samt Sejlsportsligaens 1. og 2. divisions sejladser også afholdes i Middelfart.

Allerede 18. og 19. april vil man kunne opleve et nyt samarbejde i dansk sejlsport, når Sejlsportsligaens organisation, MRD - Match Racing Denmark, Middelfart og Middelfart Sejlklub samarbejder om at introducere Youngsters sejlerne for den berømte sejladsform - Match Race.

MRD har i deres fornyede udgave taget fat på at genindføre denne sejladsform. Og her er det altså ungdommen, som skal have en saltvandsindsprøjtning med denne konkurrenceform. Sejladserne sejles i de legendariske DS 37`ere, som MRD og Middelfart Sejlklub er i besiddelse af.

Annonce
Der venter store oplevelser for sejlerne på vandet ved Middelfart. PR foto

DM og NM

Middelfart Sejlklub har fået tildelt opgaven at afholde DM og Nordisk Mesterskab, NoM, i bådtypen, Albin Express. Kapsejladsen afvikles sideløbende med DM i bådtypen L23. Alt i alt et kæmpe sejlsportsstævne for cirka 150 sejlere med base i Middelfart marinaen. Sejladserne afholdes i dagene 15. til 16. august.

Samme weekend og weekenden før, 8. til 9. august, besøger Danmarks Sejlsportsliga Middelfart inviteret af Middelfart Sejlklub og Middelfart Kommune. Imellem de to sejladsbegivenheder i august arbejder Middelfart Sejlklub på at sætte hele ugen mellem de to weekender i sejlsportens tegn. Sejlklubben og MRD samt Sejlsportsligaen vil sammen tilbyde sejladsoplevelser for både børn, unge og voksne i den række af potente racerbåde, som på det tidspunkt befinder sig i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce