Annonce
Assens

Stor ros til ung elektrikerlærling

Mads Ploug Nielsen vandt ikke DM i Skills, men kunne tage hjem med en god portion hæder. Foto: Lars Clausen

Glamsbjerg: Det blev ikke til en sejr for elektrikerlærling Mads Ploug Nielsen fra Ebberup, ved dette års udgave af DM i Skills for håndværker lærlinge. Men der var masser af ros til den 19-årige fynbo, der er i lære hos Jens Kristensen El-Anlæg i Glamsbjerg.

Og han har også en god portion hæder med sig hjem over Storebælt. Han fik nemlig arbejdsmiljøprisen for under hele konkurrencen at have haft opmærksomhed på at overholde alle arbejdsmiljø- og sikkerhedsregler og for at holde god orden på sin stand samtidig med, at han skulle løse krævende opgaver.

- Dommerne roste ham også for på trods af den hårde konkurrence at have haft overskud til at modtage gæster på standen. Det kunne de ikke give en præmie for, men det betyder jo noget for Skills, da det handler om at få flere unge til at vælge håndværkerfagene, bemærker Lars Clausen, der er projektleder og lærlingeansvarlig hos Jens Kristensen El-Anlæg og var med under hele konkurrencen. /liw

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce