Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stor pose penge på vej til Aastrup Mølle

De er i godt humør, folkene der kæmper for at få vinger på Aastrup Mølle igen. For nu er den første store fondsbevilling kommet i hus. Fra venstre Svend Erik Linnebjerg, Niels Krogh og Villy Anneberg fra foreningens bestyrelse og til højre mølleejer Bjarne Ingwersen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Nykredits Fond har givet en bevilling på 100.000 til Støtteforeningen til Aastrup Mølle, som kæmper for at skaffe penge til at få vinger på møllen igen. Foreningen har nu rundet 1000 medlemmer.

Aastrup: Møllevingerne ligger ganske vist stadig nede på jorden foran Aastrup Mølle. Men alligevel kan de næsten ikke få armene ned i Støtteforeningen til Aastrup Mølle.

De har nemlig lige fået den første store fondsbevilling på vejen mod de 1,3 millioner kroner, der skal til for at få nye vinger på møllen. Nykredits Fond har givet tilsagn om 100.000 kroner. - Vi er i rigtig godt humør. Vi tror på det, men det kommer til at tage tid. Vi er tålmodige og har fra starten været klar over, at det ikke bare var venstrehåndsarbejde, og så var det klaret. Men det ender med vinger på møllen, forudser Niels Krogh, formand for Støtteforeningen til Aastrup Mølle. Møllens ejere skyder selv 100.000 kroner i projektet, og Faaborg-Midtfyn Kommune gav i foråret 25.000 kroner. Pengene fra kommunen er vigtige, fordi de er en slags blåstempling af projektet. Eftersom møllen er privatejet, er det et vigtigt signal om, at møllen er af offentlig interesse.
Annonce

God hjælp fra fundraiser

Nogle af de penge, der allerede er i hus, er blevet brugt til at hyre en professionel fundraiser, og det har tilsyneladende allerede givet pote. - Fundraiseren har hjulpet os med at finde de fonde, der kunne tænkes at give penge til sådan et projekt. De penge er givet godt ud. Lige nu har vi ansøgninger ude hos 25 fonde, som vi venter på svar fra. Så vi håber, der er flere penge på vej, siger Niels Krogh. I marts havde foreningen 820 medlemmer. Og tallet stiger fortsat, for nu har de netop rundet 1000 medlemmer.

- Det viser, at vi har opbakning til projektet. Alle kan se, at det vil forskønne egnen, hvis der kommer vinger på møllen igen. Så vi har god moralsk opbakning, og det er ikke kun fra lokale, men fra hele øen, siger Niels Krogh.

Medlemskontingent for private koster 25 kroner, mens foreninger og virksomheder betaler 100 kroner. Bestyrelsen for Støtteforeningen til Aastrup Mølle består af Niels Krogh (formand), Svend Erik Linnebjerg (næstformand og kasserer), Lena Pedersen, Villy Anneberg og Sigrid Larsen. Aastrup Mølles vinger er to gange knækket af i storm. Senest i 2015, og siden har møllen stået uden vinger.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce