Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stor pose penge på vej til Aastrup Mølle

De er i godt humør, folkene der kæmper for at få vinger på Aastrup Mølle igen. For nu er den første store fondsbevilling kommet i hus. Fra venstre Svend Erik Linnebjerg, Niels Krogh og Villy Anneberg fra foreningens bestyrelse og til højre mølleejer Bjarne Ingwersen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Nykredits Fond har givet en bevilling på 100.000 til Støtteforeningen til Aastrup Mølle, som kæmper for at skaffe penge til at få vinger på møllen igen. Foreningen har nu rundet 1000 medlemmer.

Aastrup: Møllevingerne ligger ganske vist stadig nede på jorden foran Aastrup Mølle. Men alligevel kan de næsten ikke få armene ned i Støtteforeningen til Aastrup Mølle.

De har nemlig lige fået den første store fondsbevilling på vejen mod de 1,3 millioner kroner, der skal til for at få nye vinger på møllen. Nykredits Fond har givet tilsagn om 100.000 kroner. - Vi er i rigtig godt humør. Vi tror på det, men det kommer til at tage tid. Vi er tålmodige og har fra starten været klar over, at det ikke bare var venstrehåndsarbejde, og så var det klaret. Men det ender med vinger på møllen, forudser Niels Krogh, formand for Støtteforeningen til Aastrup Mølle. Møllens ejere skyder selv 100.000 kroner i projektet, og Faaborg-Midtfyn Kommune gav i foråret 25.000 kroner. Pengene fra kommunen er vigtige, fordi de er en slags blåstempling af projektet. Eftersom møllen er privatejet, er det et vigtigt signal om, at møllen er af offentlig interesse.
Annonce

God hjælp fra fundraiser

Nogle af de penge, der allerede er i hus, er blevet brugt til at hyre en professionel fundraiser, og det har tilsyneladende allerede givet pote. - Fundraiseren har hjulpet os med at finde de fonde, der kunne tænkes at give penge til sådan et projekt. De penge er givet godt ud. Lige nu har vi ansøgninger ude hos 25 fonde, som vi venter på svar fra. Så vi håber, der er flere penge på vej, siger Niels Krogh. I marts havde foreningen 820 medlemmer. Og tallet stiger fortsat, for nu har de netop rundet 1000 medlemmer.

- Det viser, at vi har opbakning til projektet. Alle kan se, at det vil forskønne egnen, hvis der kommer vinger på møllen igen. Så vi har god moralsk opbakning, og det er ikke kun fra lokale, men fra hele øen, siger Niels Krogh.

Medlemskontingent for private koster 25 kroner, mens foreninger og virksomheder betaler 100 kroner. Bestyrelsen for Støtteforeningen til Aastrup Mølle består af Niels Krogh (formand), Svend Erik Linnebjerg (næstformand og kasserer), Lena Pedersen, Villy Anneberg og Sigrid Larsen. Aastrup Mølles vinger er to gange knækket af i storm. Senest i 2015, og siden har møllen stået uden vinger.
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

5 små valgsteder sparet væk

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce