Annonce
Indland

Stor politiaktion i Bolbro: Michael Ellegaard anholdt for dødstrusler mod offentligt ansat

Politiet mødte onsdag eftermiddag talstærkt op i Bolbro, hvor de anholdte 50-årige Michael Ellegaard for at være kommet med dødstrusler mod en offentligt ansat. Arkivfoto: Robert Wengler

Fyns Politi tog ingen chancer, da de onsdag eftermiddag anholdt en 50-årig mand for at komme med dødstrusler mod en offentligt ansat. Ifølge avisens oplysninger drejer det sig om formand for folkebevægelsen Frit Danmark, Michael Ellegaard.

Fyns Politi tog alle forholdsregler i brug, da de onsdag fik en anmeldelse om, at 50-årige Michael Ellegaard, der er formand for Frit Danmark og tidligere er dømt for at skyde mod politiet med et luftgevær, var kommet med dødstrusler mod en offentligt ansat.

Politiet mødte særdeles talstærkt op ved Michael Ellegaards hus i Bolbro kort efter klokken 14 og spærrede desuden ringvejen for at sikre sig, at ingen kunne komme til skade i forbindelse med anholdelsen.

- Vi kender ham udmærket godt i forvejen og kunne ikke afvise, at han kunne være i besiddelse af et skydevåben. Når det er tilfældet, tager vi alle forholdsregler. Ringvejen valgte vi at spærre for at undgå en situation, hvor den pågældende kom ud og begyndte at skyde omkring sig, siger vagtchef ved Fyns politi Thomas Bentsen, der dog oplyser, at manden endte med at blive anholdt uden nogen dramatik.

Ifølge Thomas Bentsen er truslerne mod den offentligt ansatte ikke sket ansigt til ansigt. De oplysninger politiet kom i besiddelse af onsdag var overbevisende, fortæller Thomas Bentsen.

- Vi blev overbevist om, at den pågældende havde til hensigt at gøre noget meget strafbart.

Michael Ellegaard er nu anholdt og politiet forlod området igen omkring klokken 16 onsdag. Om han vil blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling er stadig uvist.

Under normale omstændigheder skriver fyens.dk ikke navne på sigtede. I denne sag er der dog tale om en mand, som flere gange har været opstillet til offentlige hverv i byråd og amtsråd og stadig er formand for folkebevægelsen Frit Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce