Annonce
Indland

Stor politiaktion i Bolbro: Michael Ellegaard anholdt for dødstrusler mod offentligt ansat

Politiet mødte onsdag eftermiddag talstærkt op i Bolbro, hvor de anholdte 50-årige Michael Ellegaard for at være kommet med dødstrusler mod en offentligt ansat. Arkivfoto: Robert Wengler

Fyns Politi tog ingen chancer, da de onsdag eftermiddag anholdt en 50-årig mand for at komme med dødstrusler mod en offentligt ansat. Ifølge avisens oplysninger drejer det sig om formand for folkebevægelsen Frit Danmark, Michael Ellegaard.

Fyns Politi tog alle forholdsregler i brug, da de onsdag fik en anmeldelse om, at 50-årige Michael Ellegaard, der er formand for Frit Danmark og tidligere er dømt for at skyde mod politiet med et luftgevær, var kommet med dødstrusler mod en offentligt ansat.

Politiet mødte særdeles talstærkt op ved Michael Ellegaards hus i Bolbro kort efter klokken 14 og spærrede desuden ringvejen for at sikre sig, at ingen kunne komme til skade i forbindelse med anholdelsen.

- Vi kender ham udmærket godt i forvejen og kunne ikke afvise, at han kunne være i besiddelse af et skydevåben. Når det er tilfældet, tager vi alle forholdsregler. Ringvejen valgte vi at spærre for at undgå en situation, hvor den pågældende kom ud og begyndte at skyde omkring sig, siger vagtchef ved Fyns politi Thomas Bentsen, der dog oplyser, at manden endte med at blive anholdt uden nogen dramatik.

Ifølge Thomas Bentsen er truslerne mod den offentligt ansatte ikke sket ansigt til ansigt. De oplysninger politiet kom i besiddelse af onsdag var overbevisende, fortæller Thomas Bentsen.

- Vi blev overbevist om, at den pågældende havde til hensigt at gøre noget meget strafbart.

Michael Ellegaard er nu anholdt og politiet forlod området igen omkring klokken 16 onsdag. Om han vil blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling er stadig uvist.

Under normale omstændigheder skriver fyens.dk ikke navne på sigtede. I denne sag er der dog tale om en mand, som flere gange har været opstillet til offentlige hverv i byråd og amtsråd og stadig er formand for folkebevægelsen Frit Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce