Annonce
Middelfart

Stor overraskelse til avisens Café Stiften-arrangement: Møbelfabrik gav designstol til heldig læser

51 avisabonnenter fik et sjældent kig indenfor hos en af landets mest moderne møbelfabrikker - Carl Hansen & Søn i Gelsted - som lever og ånder for danske designklassikere. Knud Erik Hansen, administrerende direktør og ejer, overrakte som aftenens sidste indslag et eksemplar af den berømte Y-stol til Leif Sigvardt fra Korup, der havde placeret sig på selskabets heldigste kantinestol. Foto: Peter Leth-Larsen

Gelsted: Det var en noget forbavset Fyens Stiftstidende-læser, der onsdag aften gik hjem fra avisens Café Stiften-møde på møbelfabrikken Carl Hansen & Søn i Gelsted et møbel rigere.

Efter en rundtur på dele af den store fabrik, kunne 50 af avisens læsere nyde direktør Knud Erik Hansens fortælling om familievirksomhedens 111 år lange historie. Og mens læserne hørte direktøren fortælle om alt fra sydafrikanske eventyr til opkøbet af en møbelfabrik i Vietnam i 2017, flettede en af fabrikkens medarbejdere sædet på en Y-stol.

En stol, som læser Leif Sigvardt efterfølgende kunne putte i bagagerummet på bilen og køre hjem til Korup med.

Y-stolen er designet af den danske Hans J. Wegner, som tegnede stolen for Carl Hansen & Søn i 1949.

Inden læserne tog plads i fabrikkens kantine, var en snor bundet under sædet på én af stolene - og den heldige læser, som uvidende tog plads på den, kunne tage den nyflettede stol med hjem.

Der er lagt omkring syv timers arbejde i Y-stolen, før den overhovedet er samlet. Selve arbejdet med at flette sædet tager derefter omkring en time.

Leif Sigvardt var noget fåmælt, da han opdagede, at snøren sad om hans stol - det samme var konen, Bitten, som dog hurtigt havde en plan klar. De to kommer til at skiftes til at sidde på den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce