Annonce
Erhverv

Stor opbakning til metalformand under hæsblæsende valg

Lars Hansen blev tirsdag aften genvalgt som formand for Metal Odense. Han fik 304 ud af 391 stemmer.

Lars Hansen blev genvalgt på hektisk generalforsamlingsmøde i Odense Metal, hvor avisens reporter blev smidt ud

Stemningen var intens i Odin Havnepark tirsdag aften, hvor Odense Metal skulle afgøre Lars Hansens fremtid som formand i foreningen.

Resultatet var imidlertid klokkeklart: 304 af de fremmødte 391 metalmedlemmer stemte på den nuværende formand, og derfor måtte bejleren, fællestillidsmand i Caverion, Kim Kolding, se sig slået.

- Jeg er stolt og tilfreds, sagde Lars Hansen til avisen via mobiltelefon ovenpå afstemningen.

Fyens Stiftstidendes reporter var ellers mødt op til kampvalget, men blev taget i kraven og smidt ud af tre af de fremmødte fagforeningsfolk.

Annonce

Hektisk optakt

- I har skrevet nogle grimme artikler om os i sidste uge, lød det fra Claus Sylvester Larsen, da han beordrede undertegnede om at forlade lokalet.

Generalforsamlingen er kun for medlemmerne, var forklaringen. Jeg protesterede med, at resultatet var vigtigt at få i avisen for de i alt 9000 medlemmer i Odense-afdelingen, og at der havde været dialog om min tilstedeværelse med formand Lars Hansen.

Argumenterne havde ikke meget lydhør. Som en ballademager på et diskotek blev jeg skubbet udenfor og bedt om at blive der.

”De grimme artikler” som han refererede til, var en historie fra sidste uge om, at Metal Odense ikke ville oplyse, hvor mange tilmeldinger der var til generalforsamlingen. Avisen havde erfaret, at de to kandidater via breve, digitale medier og personlige fremmøder på arbejdspladser forsøgte at hverve støtter til valget. Tesen blev bekræftet af tirsdagens høje fremmøde, hvor der specielt var flere ældre medlemmer, end sædvanligt.

Jeg forsøgte tre gange at komme ind igen - uden held. Flere metalmedlemmer undrede sig over den fysiske behandling af journalisten, og ord som ”råddent” og ”topstyret” røg igennem luften blandt rygere i kulden.

Annonce

Formand: En misforståelse

- Jeg er ked af, hvis det har været sådan, sagde formand Lars Hansen, da han blev konfronteret med episoden efter generalforsamlingen.

Ifølge Metals sejrherre var der tale om en misforståelse, selvom han understregede, at journalister ikke er velkomne til generalforsamlinger uden tilladelse.

Og det mente han ikke, at Fyens Stiftstidende havde fået. Han var blevet orienteret om, at jeg ville forsøge at nå derud inden deadline via SMS.

Lars Hansen har været formand for Metal Odense i ni år, og det forsætter han altså med efter tirsdagens overbevisende sejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce