Annonce
Kerteminde

Stor opbakning til Folkeslusen i Kerteminde: Den første million er hjemme

70 mennesker mødte op for at høre om ideen bag Folkeslusen Kerteminde. Arkivfoto: Sugi Thiru
Folkeslusen Kerteminde blev en rigtig forening, da der onsdag aften var stiftende generalforsamling. Flere end forventet mødte op for at give deres besyv med til foreningens idé.

Nordøstfyn: Da Folkeslusen Kerteminde onsdag holdt stiftende generalforsamling på Kerteminde Byskole, var det sat to stolerækker op.

- Vi håbede på, at der ville komme omkring 15 til 20 mennesker. Vi måtte sætte seks stolerækker op, for der kom 70, fortæller Søren B. Sillassen, der er idémanden bag Folkeslusen Kerteminde.

- Der var også nogle kritiske spørgsmål. Det er rart, for så kan man blive klogere og skarpere i retorikken.

De fleste kritiske spørgsmål gik på, at folk ikke forstod konceptet.

- Det er vores ansvar at sørge for, at det er nemt at forstå. Så det skal vi have lavet om. For det er jo meget anderledes end det gamle sluselav.

Folkeslusen Kerteminde har ønsket at luge ud i de upopulære elementer - eksempelvis partdelings-modellen.

Annonce

Ingen diger

Søren Sillassen har oprettet en hjemmeside www.folkeslusen.dk, hvor borgere kan melde sig til og tilkendegive, hvor meget de vil betale til en fremtidig sluse.

Inden mødet havde man passeret den første million, og efter mødet kom der en tilkendegivelse på næsten 200.000 kroner mere.

Det første delmål er at samle tilkendegivelser for seks mill. kroner. Når målet er nået, vil Folkeslusen Kerteminde henvende sig til Kerteminde Kommune, Realdania og byens virksomheder.

Ud over at sløjfe partdelings-modellen vil Folkeslusen Kerteminde ikke ændre på digerne ved Sydstranden eller bygge mure på Nordhavnen.

- Det vigtigste er at bygge slusen, siger Søren B. Sillassen.

Han forventer, at det vil tage omkring tre år at bygge slusen færdig.

- Finder man ud af undervejs, at man gerne vil hæve digerne og bygge mure, så vil det kunne laves på nogle få måneder.

Vil I være med?

Nu vil Folkeslusen Kerteminde skrive til ejerne af de bygninger, som er i fare for at blive oversvømmet ved stormflod for at informere om, hvad foreningen er. Borgerne skal give en tilkendegivelse for, om de er med eller ej.

Efter noget tid vil foreningen kontakte dem, som ikke har givet nogen tilkendegivelse.

- Der er ikke noget krav om, at man skal bidrage med et beløb. Man kan bare skrive nul kroner, hvis man synes, at det er en rigtig dårlig idé. Vi vil bare gerne høre fra alle, forklarer Søren B. Sillassen.

I sidste instans vil Folkeslusen Kerteminde gå ud og ringe på for at få et svar.

- Da det er en folkesluse, skal der være folkelig opbakning til den. Derfor skal der ikke sidde 20 procent, som vi ikke ved, hvordan de forholder sig til det.

Bestyrelsen i Folkeslusen Kerteminde, som består af fem bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter, forventer at konstituere sig efter påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce