Annonce
Middelfart

Stor opbakning fra lokale: Skole får den store tur - nu med egen multisal

Ny samlingssal på Ejby Skole fyldt til randen af elever, forældre, bedsteforældre og ikke mindst lokale borgere. Foto: Daniel Kofoed.

Ejby Skole renoveres for millioner af kroner i disse år for at blive rustet til fremtiden. Torsdag stod blandt andet en ny multisal klar, og et større opbud af lokale bakkede op.

Ejby: Nogle af eleverne løb hurtigt for at få en god plads på trappen eller den øverste repos.

Andre var mere nysgerrige og kiggede rundt.

Så var der forældre, bedsteforældre og lokale borgere, der holdt sig mere i baggrunden - og fyldte stort set hele gulvet på få minutter.

Torsdag eftermiddag klippede formand for Skoleudvalget i Middelfart, Jens Backer Mogensen (S), skoleleder Anja Lund Becker og to af de mindste elever på Ejby Skole snoren til første etape af et renoveringsprojekt, der løber op i omegnen af 28 millioner kroner ifølge kommunens skolerenoveringsplan fra 2016.

Og Anja Lund Becker måtte improvisere og klippe snoren før talerne for at få de mange fremmødte gelejdet ind i den splinternye multisal, der er bygget til formålet på fundamentet af den gamle gymnastiksal.

På kort tid blev skolens nye samlingssted fyldt til randen af nysgerrige sjæle.

- Det er en meget speciel samlingssal, vi har fået bygget, som er den gamle gymmastiksal, der er opgraderet og udvidet, fortæller skolelederen, der uddyber, at den er bygget rundt om skolens vartegn, et egetræ, der har eksisteret siden dengang, kvinderne fik valgret i 1915.

Annonce

29 mio. på vej til skoler

Byrådspolitikerne i Middelfart havde i september en pung af de store fremme, da budgetforliget for 2019 blev indgået.Til næste år er der afsat 29,11 millioner kroner til renovering af skoler samt såkaldte læringsplatforme og opgradering af det trådløse internet.

Følgende skoler står til at modtage renoveringskroner til næste år:

- Ejby Skole: 12,429 millioner kroner.

- Vestre Skole: 6,401 millioner kroner.

- Lillebæltskolen: 0,901 millioner kroner.

- Skrillingeskolen: 5,666 millioner kroner.

De næste fire år er der afsat omkring 30 millioner kroner hvert år til renovering af folkeskolerne i Middelfart Kommune.

Jens Backer Mogensen (S), formand for Skoleudvalget, var med til at klippe snoren. Han var i sin tale blandt andet inde på sin egen skoletid, hvor det meste af undervisningen foregik ved at sidde på en stol i modsætning til i dag. Foto: Daniel Kofoed.

- I den grad tiltrængt

Ejby Skole har indtil nu ikke haft egen samlingssal. Udbygningen har også givet skolen tre nye og større klasselokaler, som kan opdeles på forskellige måder og ikke mindst flere efterspurgte toiletter.

Det bliver i første omgang nogle af skolens ældre elever, der skal holde til i de nye lokaler.

- Det er i den grad tiltrængt, at vi får renoveret. For nogle år siden blev vi overbygningsskole for Gelsted, så vi har fået en anden klassestørrelse, hvor vi skulle have noget mere luft. Nu får vi mulighed for at bedrive en mere opdateret undervisning, forklarer skoleleder Anja Lund Becker.

Også formand for skolebestyrelsen Christina Skovgaard kalder renoveringen tiltrængt:

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at det er blevet vores tur i forhold til den plan, der har lagt i efterhånden mange år. Jeg kan dårligt huske hvor længe. Vi har manglet en samlingssal, hvor der har været plads til os alle sammen, og vi glæder os til at tage den i brug, uddyber hun.

Sådan ser et af de nye, moderne klasseværelser ud. Ejby Skole er fra 1911 og er blevet udbygget og ombygget adskillige gange siden. Foto: Daniel Kofoed.

- Man vil noget i Ejby

Renoveringen af Ejby Skole kommer ifølge skoleleder og skolebestyrelsesformand til at løbe ind i 2019, hvor der ikke bliver tale om nybygning. I stedet skal de traditionelle klasselokaler have den store tur, så det passer med den måde, undervisningen foregår på i dag.

Etape to går i gang allerede i den kommende uge, som også vil give et løft til skolens bibliotek, oplyser Anja Lund Becker.

- Vi har haft lokaler nok, men det er slet ikke nogen, der var opdateret. Det kan også gøre en forskel for lokalområdet på sigt, at man putter lidt penge i vores skole. Vi får nogle læringsmiljøer, der udstråler, at man vil noget i Ejby. Det er ikke et dødende samfund. Tværtimod, understreger skolelederen.

Hun fortæller, at elevtallet de seneste par år har været på omkring 390-400 elever.

- Ejby Skole er velbesøgt, og vi har stadigvæk gode elevtal. Det går en smule ned som andre skoler i Middelfart, men vi oplever ikke, at man fravælger vores skole, siger Anja Lund Becker.

Der var ikke mange tomme ståpladser til overs, da en ny multisal blev indviet på Ejby Skole. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Dalum sniger sig fremad

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce