Annonce
Nordfyn

Stor ombygning af Otterup Geværfabrik: Begynder først om over et halvt år

I sommer afholdt avisen "Cafe Stiften" med kunstner Ole Ahlberg som omdrejningspunkt på Otterup Geværfabrik. Ole Ahlbergs erotiske Tintin-udstilling blev besøgt af over 6000 gæster i løbet af tre måneder. Arkivfoto: Michael Bager
Den Selvejende Institution Otterup Geværfabrik, der har fået tre millioner kroner i kulturstøtte af Nordfyns Kommune, oplyser, at moderniseringen af den gamle fabrik først går i gang i løbet af efteråret.

Otterup: Det vakte stor jubel i den Selvejende Institution Otterup Geværfabrik, da der i budgetforliget i efteråret blev nikket ja til ansøgningen om tre millioner kroner. Ole Rasmussen, formand for den Selvejende Institution Otterup Geværfabrik, giver her en status på projektet.

- Vi er i gang med projekteringen, men vi regner først med, at ombygningen begynder til efteråret. Det skyldes, at der kommer nogle arrangementer henover foråret og sommeren, og for ikke at komme i karambolage med dem, så venter vi med at lukke fabrikken ned.

- Vi fik 75.000 kroner fra kommunen, så vi kunne få en arkitekt til at lave en tegning over hele ombygningen. Første etape er at lave en ny indgang, nye toiletter og sikre gode forhold til handicappede, og så skal vi samtidig i gang med at søge nogle fonde for at rejse yderligere kapital til resten af projektet.

Hele projektet, som skal være med til at gøre geværfabrikken til et moderne multikulturhus, skønnes at koste 13-14 millioner kroner.

- Et andet ønske er også at få sat en elevator op, der kan føre gangbesværede og kørestolsbrugere op til førstesalen, så de også kan opleve det kommende museum og historiecenter. Nu har kommunen hjulpet os godt i gang, og det gør det nemmere for os at søge fondsmidler til kommende projekter, siger Ole Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce