Annonce
Odense

Stor mystik: Olav de Lindes byggeprojekt i Åløkkeskovens udkant er blevet til sagen, få vil tale om

Det var dette projekt, som By- og Kulturudvalget skulle have stemt om i tirsdags. Sagen blev dog i 11. time mandag aften pillet af dagsordenen efter ønsker fra Olav de Linde. Det er uklart, hvad selskabet nu vil gøre. Grafik: Leif Nørmark Sørensen
Olav de Linde vil ikke sige, hvorfor de har bedt om at få taget et omstridt byggeprojekt af dagsordenen i politisk udvalg. Selskabet afviser at have modtaget et købstilbud på grunden.
Annonce

Odense: Det er højest uklart, hvad der egentligt ligger bag, at Olav de Linde mandag valgte at bede om få fjernet sin verserende byggesag på kanten af Åløkkeskoven fra By- og Kulturudvalgets dagsorden til det udvalgsmøde, der fandt sted tirsdag.

Avisen har spurgt Lars Friis Christensen, Olav de Lindes direktør i Odense, til sagen, men ligesom det var tilfældet mandag, ønsker han fortsat ikke at sige ret meget.

Mandag lød det i et korfattet citat fra Lars Friis Christensen, at "vi har modtaget en konkret og attraktiv henvendelse, som vi har bedt om tid til at undersøge nærmere".

Sagen kort fortalt

Olav de Linde ønsker at bygge på en grund i kanten af Åløkkeskoven, men projektet er stærkt omdiskuteret, fordi det indebærer fældning af træer i skovens kant. Især områdets grundejerforening har kæmpet imod af alle kræfter.

Radikale Venstre, Venstre og SF har meldt ud, at partierne er imod byggeplanerne. Men det har været usikkert, hvordan flertallet ville se ud, hvis sagen, som det var planen, tirsdag var kommet til afstemning i By- og Kulturudvalget. S og K, der tilsammen udgør et flertal, har nemlig ikke tilkendegivet en holdning til sagen.

Direkte adspurgt om det handler om, at Olav de Linde har modtaget et købstilbud på grunden, lyder svaret nej.

- Nej, vi har ikke modtaget købstilbud, siger han og kommer så med fligen af en tilføjelse:

- Det handler om ny tanke.

Hvad betyder det mere konkret?

- Jeg har ikke flere kommentarer.

Lars Friis Christensen tilføjer, at det velkendte projekt med cirka 80 boliger fordelt på fire punkthuse, der skulle have været politisk behandlet tirsdag, også stadig er i spil. Det er ikke taget af bordet, men udskudt.

Annonce

K vil ikke kommentere sin rolle

På vandrørene forlyder det, at det ikke mindst var en dialog mellem partiet Konservative og Olav de Linde i løbet af mandag, som var med til at skabe en ny situation, som altså førte til, at selskabet bad om at få sagen udskudt.


Det eneste scenarie, jeg kan se, er, at Olav de Linde forventede et afslag (fra flertallet, red.) i By- og Kulturudvalget. Det ville han ikke risikere, og derfor bad han om at få sagen udskudt.

Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening


Men om den dialog rent faktisk fandt sted, og hvad, den i nærmere detaljer handlede om, er det ikke muligt at få opklaret hos Konservatives medlem af By- og Kulturudvalget Kristian Guldfeldt. Han ønsker nemlig ikke at svare på avisens spørgsmål.

Var Konservative i løbet af mandag i dialog med Olav de Linde omkring sagen?

- Det har jeg ikke umiddelbart nogen kommentarer til.

Jeg har nemlig hørt, at Konservative faktisk i løbet af mandag var i tæt kontakt med Olav de Linde, og at den kontakt har relation til, at Olav de Linde ønskede sagen udskudt…

- Det kan jeg ikke kommentere på.

Annonce

Grundejer-formand har et bud

Et bud på, hvad der kan ligge bag Olav de Linde ønske om i 11. time at få sagen pillet af dagsordenen, kan man til gengæld få hos Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening, som har kæmpet imod Olav de Linde byggeplaner.

- Det eneste scenarie, jeg kan se, er, at Olav de Linde forventede et afslag (fra flertallet, red.) i By- og Kulturudvalget. Det ville han ikke risikere, og derfor bad han om at få sagen udskudt, siger Carsten Myhr.

Hvad tænker du om forløbet?

- Vi undrer os over, at at han har bedt om at få sagen taget af. Han har arbejdet ihærdigt med sagen i mange år, så hvorfor pludselig tage den af uden at meddele hvorfor, lyder det fra Carsten Myhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce