Annonce
Jobmesse

Stor mangel på tagdækkere

Johnny Poulsen har overtaget Ryslinge Tagdækning fra sin far, der etablerede firmaet for 40 år siden. Hans kone, Annette Poulsen, er marketingansvarlig. Pressefoto
Sidste år lykkedes det Ryslinge Tagdækning at finde en ny medarbejder på Jobmessen. Man håber at gentage succesen i år

KVÆRNDRUP: Første besøg på Jobmessen endte med en succes. I hvert fald til at begynde med.

Det lykkedes nemlig Ryslinge Tagdækning at få kontakt med en kommende medarbejder på sidste års jobmesse. Desværre er den pågældende medarbejder også stoppet igen i virksomheden, da hans ryg ikke kunne holde til jobbet som tagdækker.

Det var ærgerligt. Både for medarbejderen og Ryslinge Tagdækning for medarbejderne hænger ikke ligefrem på træer eller tagrygge i tagdækningsbranchen.

- Der er generelt stor mangel på tagdækkere, og derfor vil vi gerne med på Jobmessen, så vi kan vise den store, brogede flok af besøgende, at man også kan blive uddannet inden for tagdækning. Vi vil gerne have fat i nogle af de gode unge mennesker, der kan lide at bruge deres fysik ude i det danske klima og samtidig nyde den gode udsigt på toppen, siger Annette Poulsen, der er marketingansvarlig hos Ryslinge Tagdækning og gift med firmaets indehaver, Johnny Poulsen.

Efter sidste års succes er der visse forventninger til Jobmessen hos Ryslinge Tagdækning.

- Vi håber at få mødt nogle mennesker, som vi kan bruge i firmaet. Hvis der er en eller to interessante ansøgere, vil vores succeskriterie være nået. Noget af det, der overraskede mig sidste år, var, at der kom så mange forskellige besøgende fra så mange forskellige brancher. Vi fik henvendelser fra folk, der havde overvejet at skifte branche, og det var ikke kun folk, der var interesseret i tagdækkerfaget, der henvendte sig. Det var også folk, der ville sidde på kontor eller arbejde med det grafiske, siger Annette Poulsen.

Annonce
Johnny Poulsens firma, Ryslinge Tagdækning, udfører opgaver for kunder i hele landet. Pressefoto

Fysisk hårdt

Ryslinge Tagdækning er en familievirksomhed, som Annette Poulsens mand har overtaget fra sin far, der etablerede firmaet for 40 år siden. I den tid har forskellige hjælpemidler gjort tagdækkerarbejdet mindre hårdt, men det er stadig et job, der kræver en god fysik.

- Vi gør brug af forskellige tekniske hjælpemidler, men det er stadig et fysisk arbejde. Mange er ikke helt klar over, hvad det vil sige. Mange bliver overrasket over, hvor hårdt det er. De tror, at de er i god form, fordi de går i motionscenter, men så snart de skal til at bruge nogle andre muskelgrupper, opdager de, at formen måske ikke så god, som de troede, siger Annette Poulsen og griner.

Hun oplever, at basale ting som at komme til tiden kan være en udfordring for især yngre mennesker. Men med den rette indstilling vil arbejdet som tagdækker være et perfekt valg for mange.

- Du kommer ud i den friske luft og får brugt din krop. Det er et alsidigt job, hvor man ikke behøver at være bogligt stærk. Men du skal have teknisk flair og forstå, hvordan tingene hænger sammen. Når vi søger medarbejdere, plejer vi at søge faglærte, men hvis en ansøger er ufaglært og har den helt rigtige indstilling, kan vi godt finde på at ansætte vedkommende, siger Annette Poulsen.

Ryslinge Tagdækning har 34 ansatte og udfører opgaver for kunder i hele landet. Kunderne er primært erhvervskunder.

Se mere på ryslingetag.dk

Her bliver der efterisoleret. Kunderne er primært erhvervskunder. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce