Annonce
Kerteminde

Unge får ofte skylden for misbrug af byparken: Denne gang må det have været voksne

Palle Hansborg-Sørensen mener, at der er blevet brugt en trailer til at komme ned til mulitparken med byggeaffaldet, for der var for meget til, at det kunne være bag i en bil. Privatfoto
Generelt er folk gode til at passe på Munkebo Multipark, og det er derfor sjældent, at formand for parkens støtteforening, Palle Hansborg-Sørensen, ser det, han gjorde forleden.

Munkebo: "Vi gør meget for, at vores unge mennesker skal "bruge" parken rigtigt, og så er det voksnes misbrug, vi oplever!"

Sådan skrev Palle Hansborg-Sørensen 1. januar i Facebook-gruppen "Munkebo borger til borger," hvor han delte et billede af, at der er nogle, der er kørt ned i Munkebo Multipark og på en af stierne har smidt et læs byggeaffald, der blandt andet indeholdt en del knækkede havefliser.

Palle Hansborg-Sørensen, der er formand for multiparkens støtteforening og har været med i multiparken, siden den blot var en løs idé, går ind i mellem en tur i parken for lige at inspicere, at alt er i orden.

Annonce

Multiparken har nu eksisteret i seks år, og det er faktisk yderst sjældent, at han opdager, at der der bliver ødelagt noget.

"Skovlet" affald af

Men på sin tur rundt i parken mellem jul og nytår så han så, at der var nogle, der havde smidt en større mængde byggeaffald. På denne gåtur mødte han et ægtepar, som stoppede ham og sagde: "Palle, der er jo fuldstændig forfærdeligt det der."

- Jeg var jo også irriteret over det, og da de sagde til mig, at jeg skulle gøre noget ved det, besluttede jeg mig for at lægge det ud på Facebook. For sådan noget kan man kun blive forarget og rasende over.

Når vi tænker over, at multiparken har stået i seks år, er vi faktisk ret stolte af, at den står, som den gør, for det er jo lige midt i et bynært område, at man laver en park. Der kunne let være sket noget gennem årene, men det er der ikke.

Palle Hansborg-Sørensen

- En ting er, at folk vipper vinduet ned og smider en dåse ud af vinduet på bilen, men at de ligefrem kører ned i parken med det.

Palle Hansborg-Sørensen mener, at der er nogle, der er kommet med en trailer, da mængden af affald var så stor, at det ikke kunne være bag i bilen.

- Så har de bare "skovlet" det af. Det er forargeligt, at folk kan finde på det, fastslår han.

Annonce

Folk passer på parken

Han har aldrig tidligere oplevet, at folk på den måde har smidt affald i parken.

- Der kan ligge nogle dåser eller noget andet, og det er for så vidt ganske uskyldigt. Specielt i den del af multiparken, hvor vi har shelterne. Det er noget, vi kan forholde os til. Det andet her er temmelig voldsomt, understreger han.

- Når vi tænker over, at multiparken har stået i seks år, er vi faktisk ret stolte af, at den står, som den gør, for det er jo lige midt i et bynært område, at man laver en park. Der kunne let være sket noget gennem årene, men det er der ikke. Så vi er faktisk ret stolte af, at den står, som den gør.

- Det er udelukkende, fordi folk passer på den, konkluderer han.

Tidligere oplevede Palle Hansborg-Sørensen, at multiparken til tider blev misbrugt, hvor særligt unge mennesker var i søgelyset, men siden der i foråret blev etableret en tryghedsgruppe, hvor forældre og andre på skift går rundt og holder øje, er der blevet lagt en dæmper på den slags aktiviteter.

- De mennesker, der har smidt det her affald, må være voksne, for alene det, at de kommer i bil, betyder, at de skal have kørekort, og når de kører ned i parken, har de gjort det helt bevidst - sikkert i frustration over, at fyldepladsen har været lukket. Så har de tænkt, at de bare lige køre derned og smider det, konstaterer han.

Annonce
Assens For abonnenter

74-årige Lykke faldt på trappen: - Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal køre 160 km for at få en rollator?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Arbejdsliv

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Fyn For abonnenter

13-årige Mischa ventede på sit nye hjerte: Ronald McDonald Huset hjalp familien igennem et kritisk forløb

Fyn

OUH-overlæge om farvel til coronapas og mundbind: - Det vil give flere indlæggelser

Erhverv For abonnenter

Haveglade danskere skaber enormt overskud hos fynske Texas - Corona har været med os

Se med her: Regeringen holder corona-pressemøde - kan vi vinke farvel til alle restriktioner?

Kerteminde

Rune meldte udskældt bygherre for 'klamphug': Erfaren el-installatør kalder det for 'decideret lortearbejde'

Nordfyn For abonnenter

Millionbyggeri på vej i Morud og en forening kun for kvinder: Sådan står det til med de nordfynske padelbaner

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Nyborg

61-årig dømt for en lang række overgreb: Blev kørt direkte tilbage til fængslet

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Middelfart

Konferencecenter i Middelfart får ny værelsesfløj beklædt med træ: Grønnere og mere plads til samme pris

Erhverv For abonnenter

Lisette og Kris fik massevis af afslag: Nu hjælper de metalgigant med at spare 40 ton aluminium om året

Kerteminde

'Mirakuløst' fandt Michael en løsning til sit spisested: Nu går han nærmest fuld tid ind i politik

Annonce