Annonce
Kultur

Stor koncertarrangør trodser billetkrisen i Odense: Stor opbakning fra publikum

Michael Juul Møller var af flere grunde tilfreds med Jadas og Lis Sørensens koncert i Den Fynske Landsby. Blandt andet fordi det var Live Cultures idé at booke de to kvinder samme aften. Foto: Simon Staun
Mens krisen kradser hos flere koncertarrangører i Odense, går det bedre for Live Culture, der både arrangerer koncerter og standup. Direktør Michael Juul Møller kan mærke, at publikum er sultent efter arrangementer uden restriktioner.

Odense: Mens flere odenseanske koncertarrangører melder om ekstremt få solgte billetter og aflyste koncerter de kommende måneder, ser én af byens og øens største koncertarrangører mere positivt på situationen.

Billetkøberne har taget godt imod både sensommerens og efterårets koncerter og standup-arrangementer, og direktøren for Live Culture, Michael Juul Møller, ser generelt positivt på fremtiden både på den korte og den lange bane.

- Selv om der er en smule usikkerhed at spore hos billetkøberne, oplever vi generelt stor opbakning til de ting, vi har i kalenderen. I nogle tilfælde oplever vi faktisk større opbakning end før corona, siger Michael Juul Møller.

Annonce

Han tror, at opbakningen skyldes en kombination af flere ting.

- Dels kan vi se, at det er de rigtige ting, vi har på programmet, dels kan vi mærke, at folk til en vis udstrækning er færdige med corona-koncerter og vil have den ægte vare, siger Michael Juul Møller.

I løbet af sommeren har Live Culture måttet aflyse en enkelt koncert.

Vi har ikke benyttet os af fribilletter i den udstrækning, vi kan høre andre har. Vi har tilgodeset vores Club Live Culture-medlemmer og vores sponsorer med gode tilbud, men vi har ikke delt fribilletter ud i hele byen. Det afholder vi os generelt fra, da det ikke gavner billetsalget på den lange bane. Så vil vi hellere aflyse eller udskyde et givent show

Michael Juul Møller, direktør i Live Culture

- Vi har heldigvis kun aflyst en enkelt koncert. Det var med Hugo Helmig og Alphabeat i Den Fynske Landsby forrige weekend. Det var to navne, vi satte op, da årets Grøn blev aflyst. Vi havde desværre for kort tid til at sælge billetterne, så kombineret med logistiske udfordringer blev den lagt ned, siger Michael Juul Møller.

Fribilletter gavner ingen

Mens flere af koncerterne og festivalerne i Odense i løbet af sommeren har være nødsaget til at dele store mængder fribilletter ud, har Live Culture ikke benyttet det greb.

- Vi har ikke benyttet os af fribilletter i den udstrækning, vi kan høre andre har. Vi har tilgodeset vores Club Live Culture-medlemmer og vores sponsorer med gode tilbud, men vi har ikke delt fribilletter ud i hele byen. Det afholder vi os generelt fra, da det ikke gavner billetsalget på den lange bane. Så vil vi hellere aflyse eller udskyde et givent show, siger Michael Juul Møller.

Han understreger, at Live Culture hilser alle former for konkurrence velkommen. Også store koncerter i Kongens Have til HCA Festivals, som byen har støttet økonomisk.

- Det er klart, at vi kigger på hele koncertbilledet i Odense, når vi planlægger vores program. Hvis der er arrangører, der afholder så mange store koncerter, at de ikke kan sælge billetterne, begynder vi at nærme os en grænse for, hvad byen kan bære, siger Michael Juul Møller.

Han håber heller ikke, det bliver hverdag, at arrangører er nødt til at forære mange billetter væk, fordi de ikke kan sælge dem.

- Men umiddelbart har det ikke betydet det store for Live Culture, hvad der foregår andre steder. Så længe vi har succes med det, vi selv laver, bruger vi ikke så meget krudt på, hvad andre roder sig ud i, siger Michael Juul Møller.

Han er dog fortaler for, at de forskellige koncertarrangører har et tæt samarbejde, som alle vinder ved.

- Vi har eksempelvis et tæt samarbejde med Koncerthuset Odeon og spillestedet Magasinet, hvor vi har en løbende dialog, så vi får et så mangfoldigt udbud til Odense som muligt. På den måde kan vi imødekomme så mange billetkøbere som muligt.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Odense

Kvinde væltet omkuld og røvet i Eventyrhaven: Mænd stak af med kuffert og tasker

Erhverv For abonnenter

Fynske træningsbukser skal forhindre slidte hofter og knæ: - Vi er optagede af age hacking

Faaborg-Midtfyn

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Navne

Fynske dødsfald

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Præsten er stoppet efter mindre end et år: Men han vil ikke fortælle hvorfor

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Annonce