Annonce
Nyborg

Stor kapsejlads kommer til Nyborg

Vegvisir kapsejladsen er præget af moderne sportsbåde især fra Tyskland og Danmark. Her er lignende både fotograferet ved Silverrudder i Svendborgsund. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Til efteråret skal Nyborg være vært for kapsejladsen Vegvisir Race. Det besluttede kultur- og fritidsudvalget tirsdag.

Nyborg: Tidligere har Nykøbing Falster i Guldborgsund Kommune været vært. Sidste år blev det aflyst på grund af corona, men til september er det blevet Nyborgs tur til at byde flere hundrede sejlere fra ind- og udland velkommen til Vegvisir Race.

Det vedtog Nyborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg på et møde tirsdag.

På baggrund af en henvendelse fra Nyborg Sejlforening har et enigt udvalg besluttet, at det er Nyborg, der skal være vært for det store kapsejlads, som skal sejles fra Nyborg fra den 2.-4. september.

Forventningen er, at sejladsen vil tiltrække omkring 200 startende både med cirka 300 sejlere, hvilket formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Rosengaard, glæder sig over.

- Hele udvalget var rigtig glade for beslutningen, der gør Nyborg til vært for sejladsen - det er noget, vi ser frem til. Og ikke nok med de mange deltagere, der kommer til byen for at sejle, så regner vi også med, at sejladsen kan være med til at give en masse liv på marinaen og trække en masse mennesker til byen.


Det er en win-win situation, at vi samtidig med vi afholder Norden i Nyborg kan være vært for et stort kapsejlads som det her.

Erik Rosengaard (V), formand for kultur- og fritidsudvalget


Kapsejladsen består af fem sejladser, der starter torsdag og fredag og afsluttes lørdag den 4. september.

Annonce

Win-win situation

Da arrangementet blev aflyst i 2020, er tilmeldingerne herfra blevet rykket til sejladsen i 2021. Det betyder, at der allerede nu er 224 tilmeldte i 128 både.

Deltagerne kan vælge mellem tre forskellige ruter på 221 sømil, 135 sømil og 67 sømil, hvor det er muligt at sejle både single- eller doublehandere (en og to personer i hver båd, red.) pånær den lange rute, hvor det er et krav, at man er to personer om bord på båden.

De tre ruter har alle start i Nyborg enten den 2. eller 3. september. Skærmbillede: Vegvisir

På kultur- og fritidsudvalgets møde tirsdag blev det ligeledes besluttet, at der nedsættes en arbejdsgruppe med blandt andet havnefogeden, turistchefen, leder af Bastionen og kulturchefen, der skal være med til at planlægge weekenden, som både byder på sejlads og den mindre festival Norden i Nyborg.

Og de to arrangementer i den første weekend i september skulle gerne være med til at give liv i hele byen, hvis man spørger Erik Rosengaard.

- Det er en win-win situation, at vi samtidig med vi afholder Norden i Nyborg kan være vært for en stort kapsejlads som det her. Vi slå to fluer med ét smæk. Der kommer til at være masser af liv i byen den weekend med aktiviteter på marinaen, på Torvet og generelt i hele byen, så det kan vi glæde os til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Annonce