Annonce
Kerteminde

Stor jubel over asfaltering af Renæssancehavnen: - Vi drak champagne i går

På Tornøes Hotel er der stor glæde over afgørelsen i byrådet. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Hotelmedejer kalder det en stor dag for Kerteminde by, mens Bodil Vaupel, ejer af en akustikforretning, drak champagne. Jublen fra forretninger omkring havnen over asfalteringen er stor.
Annonce

Kerteminde: Det var et langt tovtrækkeri, der fik sin ende torsdag, da det blev besluttet, at Renæssancehavnen skulle asfalteres. En beslutning, der vækker stor jubel blandt de omkringliggende forretninger.

- Det er en stor dag. Ikke bare for os, men også for Kerteminde som by. Nu er folk fri for at vælte på cykel og blive generet af støjen fra bilerne. Det var en rigtig god dag, siger medejer af Tornøes Hotel, Morten Birkerod.

Igennem mange år har hotellets gæster været generet af støj fra bilerne, der bliver forårsaget af brostenene. Den larm slipper hotellets gæster nu for.

- Nogle af vores gæster er begyndt at kommentere, at de er glade på vores vegne, så det er rigtig dejligt. Vi har haft gæster, der måtte forlade hotellet før tid, fordi de ikke kunne sove om natten grundet støj fra biler på vejen, så det er skønt, at der bliver asfalteret, fortæller Morten Birkerod.

Han synes, at beslutningen skal ses som en generel god beslutning for hele byen.

- Jeg har altid sagt, at når vi mister gæster, så mister Kerteminde gæster, og hvis man har haft en god oplevelse, så kommer man jo tilbage. Nu er det i hvert fald ikke støj, der generer dem. Derudover er vi fri for at samle cyklister op, der vælter på brostenene, så jeg synes, at den her beslutning skal ses som en overordnet god beslutning for Kerteminde som by.

Annonce

Jeg har samlet de første 100 hjulkapsler op

Bodil Vaupel, der har en akustikforretning, har også været generet meget af støj genereret af brostenene. Hun var så glad for beslutningen om at asfaltere, at hun fejrede det.

- Vi drak champagne i går. Jeg er rigtig glad for beslutningen.

Hun siger, at brostenene ikke gør godt for hverken cyklister eller bilister.

- Jeg har i hvert fald samlet de første 100 hjulkapsler op, som var faldet af. Bilerne kan slet ikke holde til at køre på brostenene, og cyklisterne vælter. Det tog dem lang tid at beslutte af asfaltere, men det glæder mig.

Bodil Vaupel har ikke kun været generet af støj.

- Vinduerne har ikke kunne være åbne, for der er også snavs i brostenene, og det hele ryster herinde.

Det vides ikke endnu, hvornår asfalteringen starter, men Bodil Vaupel håber ikke, der går længe, mens Morten Birkerod har et ønske til asfalttypen.

- Jeg håber, at det bliver noget støjsvagt asfalt, så vi oplever mindst muligt gene af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce