Annonce
forside

Stor interesse for nedlagt kirke: Menighed går ikke nødvendigvis efter højeste bud

Den tomme Betaniakirken i Pjentemøllestræde er opført i 1908 og udvidet 1949. Ejendommen i er i alt på 223 kvadratmeter, og den ligger på en 1144 kvadratmeter stor grund. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Overraskende mange bud på nedlagt baptistkirke i Svendborg, oplyser menigheden.

Svendborg: Der er stor interesse for at overtage den nedlagte baptistkirke i Pjentemøllestræde.

Det kunne Leif Damkjær fra baptistmenigheden konstatere, da han fredag åbnede kuverterne efter et udbud. Han vil ikke fortælle, hvor mange bud, der er afgivet, og hvor høje budene har været, men han fortæller, at han er positivt overrasket.

- Der har været virkelig stor interesse for kirkebygningen, og der er efter min mening kommet overraskende mange bud. Jeg er forbavset over interessen, siger han.

Menighedsrådet og et lille kirkesalgsudvalg sætter sig sammen for at pege på en ny ejer, og der er lagt op til, at der skal træffes en afgørelse inden den 17. december. Leif Damkjær fortæller, at der er flere spændende ideer til en fremtidig anvendelse, og at netop anvendelsen vil spille en afgørende rolle ved udpegningen af en ny ejer.

- Normalt vil man gå efter det højeste bud, men vi har besluttet, at den fremtidige brug af kirken skal være afgørende. Menigheden, der nedlægges, har ikke gæld, men en formue, så vi har ikke nogen speciel interesse i at sælge dyrt, siger Leif Damkjær.

Menighedens formue skal bruges til mission i andre baptistmenigheder eller i Baptistmenigheden i Danmark.

Annonce

Normalt vil man gå efter det højeste bud, men vi har besluttet, at den fremtidige brug af kirken skal være afgørende.

Leif Damkjær, mangeårigt medlem af menigheden

Tavshed i Enhedslisten

Fyns Amts Avis kunne i sidste uge afsløre, at Enhedslisten onsdag havde indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor medlemmerne skulle tage stilling til, om partiet skulle afgive et bud på den gamle kirke.

Leif Damkjær vil ikke oplyse, om Enhedslisten har afgivet et bud, og det mangeårige medlem af byrådet, Jesper Kiel, vil heller ikke fortælle, hvordan den ekstraordinære generalforsamling forløb, og om partiet har afgivet et bud.

- Det informerer vi vores medlemmer om, siger Jesper Kiel.

I er et parti, der er kendt for åbenhed, og I har haft siden onsdag til at skrive en besked til medlemmerne. Hvorfor vil I fortælle, om I har afgivet et bud, og om der var enighed i partiet?

- Fordi vi er så kedelige, siger Jesper Kiel, der ikke vil kommentere sagen yderligere.

Enhedslisten indkaldte i 2016 også til ekstraordinær generalforsamling, hvor medlemmerne skulle tage stilling til, om partiet skulle købe det mangeårige partikontor i Møllergade 105. Det sagde et flertal på 12 mod 4 ja til, men i kølvandet på debatten opstod der uro og to medlemmer meldte sig ud af partiet i protest.

Ejendommen i Møllergade blev i øvrigt kort efter solgt til anden side.

De 56 medlemmer af Svendborg Baptistmenighed har besluttet sig for at nedlægge menigheden fra nytår og altså sælge kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce