Annonce
Fyn

Stor fynsk våben- og narkosag: Pistoler lå gemt under bordfodboldbord på kendt værtshus

Blandt de mange skydevåben, politiet fandt under ransagninger, var blandt andet pistoler af mærket Sig Sauer. De blev fundet primært tre steder - Restaurant Østerport i Odense, et lagerrum i Nettolageret i Årslev, og på en adresse i Langeskov. Arkivfoto: Andreas Hagemann Bro/Ritzau Scanpix
Forsvarerne mente ikke, det gav mening at få fremlagt et organisationsdiagram for de tiltalte i omfattende fynsk våben- og narkosag, for de er ikke nogen organisation, lød det. Første retsdag endte i langvarige diskussioner mellem forsvarere, anklagere og dommere.

Fyn: 13 pistoler og to lyddæmpere lå gemt i en Rema 1000 plasticpose under et bordfodboldbord og i en ovn lå en pose med patroner på Restaurant Østerport i Odense, mens 40 pistoler lå gemt i sportstaske i et lagerrum i Nettolageret i Årslev.

Resten af de i flere tilfælde skarpladte skydevåben lå i hemmelige hulrum under et skab i et bryggers, under en madras i et soveværelse, og pakket ind i et viskestykke og en blå klud under sæderne i bilen hos én af de 10 tiltalte.

Retten i Odense indledte mandag en nævningesag om hemmelige våbenlagre med op imod 60 pistoler, over 24 kilo ammunition, og dertil store mængder kokain, hash, skunk og piller. På anklagebænken sidder 10 tiltalte, alle med danskklingende navne, som efter politiets og anklagemyndighedens opfattelse var en del af et netværk eller kriminel organisation.

Annonce

Vrede hos forsvarerne

Det er i hvert fald deres påstand, og det vakte flere protester fra de tiltaltes forsvarere, som på vegne af deres klienter ikke fandt, at der var tale om nogen organisation med et hierarki, hvor nogle sad i toppen og styrede det hele, mens andre var håndlangere og bude.

- Min klient betragter sig ikke som en del af nogen organisation. Jeg havde foretrukket, at der var tale om et relationsdiagram i det, anklagemyndigheden vil fremlægge i sin forelæggelse, sagde forsvarsadvokat Karoline Døssing Normann.

Fynsk våben- og narkosag

Ni mænd og en kvinde er tiltalt i den omfattende fynske våben- og narkosag.

Yderligere tre personer er med i sagen, men de blev ved tilståelsessager i august-september idømt flere års fængsel.

Det, anklagemyndigheden vil fremlægge i sagen, er beviser, som er skaffet gennem telefonaflytninger, overvågning af sms-beskeder og på sociale medier og platforme, via politiets hemmelige observatører, og gennem videoovervågning. 

Sagen kører over 25 retsdage, og først i starten af marts ventes der endelig dom, medmindre coronarestriktioner kommer i vejen. Sagen er i forvejen blevet udsat én gang på grund af coronanedlukningen i det tidlige forår. 

Alle 10 sidder varetægtsfængslet. 

For striden handlede om, at anklagemyndigheden i sin forelæggelse, der juridisk skal være en objektiv orientering om sagen til nævningene, ville bruge et organisationsdiagram om hvem der er hvem i sagen. Og det var efter forsvarernes mening subjektivt, og skulle henvises til proceduren.

- Jeg mener ikke, at diagrammet over den postulerede organisation kan bruges i en objektiv fremlæggelse, lød det fra forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Annonce

Naturligt hjælpebilag

Sådan fortsatte protesterne fra forsvarerne, inden sagen rigtigt var kommet i gang efter oplæsningen af de mange forhold om skydevåben og narko, men senioranklager Tomas Hugger argumenterede med, at med en sag med 40 forhold og 10 tiltalte er det et helt naturligt hjælpebilag.

- Vi vil vise, hvorfor det dækker over en samlet organisation. Forsvarerne kunne have lavet et mod-diagram, og det vil vi ikke protestere over, sagde senioranklageren.

De tre juridiske dommere besluttede, at organisationsdiagrammet godt måtte bruges i anklagerens forelæggelse.Min klient betragter sig ikke som en del af nogen organisation. Jeg havde foretrukket, at der var tale om et relationsdiagram i det, anklagemyndigheden vil fremlægge i sin forelæggelse.

Karoline Døssing Normann, forsvarsadvokatAnnonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Faaborg-Midtfyn

Tegn din familie: Greven på Egeskov vælger børnetegning, der bliver til lyskunst til Luminis

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Podcast

22-årige Jonas sælger stilhed til støjende kontorlandskaber: 'Corona var som at være iværksættersteroider'

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Annonce