Annonce
Erhverv

Stor fynsk handel: Gigant overtager fynske kloak-eksperter

FKSSlamson er eksperter i både slamsugning og kloaktv hos private, entreprenører og myndigheder. Den 66 år gamle virksomhed bliver nu del af Marius Pedersen-koncernen, som overtager 100 procent af virksomheden. Arkivfoto.
Den fynske affaldskoncern Marius Pedersen, Fyns største virksomhed målt på antallet af ansatte, overtager kloakfirmaet FKS Slamson, som sidste år havde sit bedste regnskab i selskabets 66-årige historie.
Annonce

Fyns største virksomhed og specialister i affaldshåndtering overtager nu en fynsk ekspert i slamsugning, spuling og kloak-tv, efter at Marius Pedersen-koncernen tirsdag formiddag har annonceret, at man overtager FKS Slamson A/S.

Dermed er det den 66-årige fynske kloakvirksomheds tur til at blive overtaget og opkøbt, efter at den selv igennem en årrække har ekspanderet og overtaget flere virksomheder ikke mindst i det jyske.

I dag har FKS Slamson hovedkontor i Odense og ni afdelinger fordelt rundt omkring i Danmark og beskæftiger 170 ansatte. Tidligere i år kunne selskabet offentliggøre sit hidtil bedste regnskab, hvor man øgede indtjeningen fra ni til 15 millioner kroner fra 2018 til 2019-regnskabet.

Køberen Marius Pedersen er dog væsentlig større med flere end 4000 ansatte i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet og en indtjening i 2018 på tæt på 400 millioner kroner.

Annonce

Bedste løsning var et salg

Hos FKS Slamson glæder ejer Vagn O. Knudsen sig over, at den fynske kloakvirksomhed forbliver på "fynske" hænder med salget til Marius Pedersen A/S.

- Vi har i de sidste tre-fire år i familien talt meget om, hvordan vores virksomhed skulle føres videre på den bedste måde for vores kunder, medarbejdere og familien. For et år siden besluttede vi, at den bedste løsning var et salg til en virksomhed med en historik og et DNA, som minder om vores. Derfor er vi både særdeles glade for og stolte over, at Marius Pedersen A/S har ønsket at købe os, siger Vagn O. Knudsen, der fortsætter som bestyrelsesformand i FKSSlamson i mindst tre år.

Også køber er godt tilfreds. Adm. direktør hos Marius Pedersen A/S, Simon Clausen, ser et perfekt match mellem køber og sælger i den nye aftale.

- Både Marius Pedersen A/S og FKS Slamsson A/S udspringer fra Fyn og har udviklet sig til landsdækkende virksomheder, og der er et stort match på virksomhedskultur og –ånd i de to selskaber. At indtræde som ejer af FKSSlamson A/S passer i Marius Pedersen A/S’ overordnede vækststrategi på serviceydelser inden for området, siger han.

Annonce

Køber og sælger er specialist

FKS Slamson har specialiseret sig inden for fire forretningsområder – det er spuling af kloakker, TV-inspektion, tømning af tanke samt reparation af kloakker uden gravearbejde.

FKS Skamson har alene i 2019 foretaget strategiske opkøb af tre kloakvirksomheder.

Historien bag FKS Slamson starter helt tilbage i 1954, hvor grundlæggeren Hans Erik Knudsen begyndte som vognmand med forskellige aktiviteter i Nørre Aaby. I 1967 købte han den første slamsuger. Senere i 1980 blev selskabet Fyns Kloak Service Aps stiftet, og tre år senere blev den nuværende ejer, Vagn Orry Knudsen ansat.

I 2003 købte man virksomheden Slamson i Odense, og for 10 år siden blev de to virksomheder sammenlagt under det nuværende navn FKS Slamson A/S og flyttede under samme tag i Odense.

Marius Pedersen-koncernen havde i 2018 et overskud på 385 millioner kroner og en omsætning på rundt regnet 2,5 milliarder kroner. Affaldskoncernen har flere end 4000 ansatte, hvor lidt under 1000 arbejder i Danmark. De øvrige er ansat i forretningen i Tjekkiet og Slovakiet.

Parterne har ikke offentliggjort prisen på handlen, men Marius Pedersen har for vane at investere store summer. I 2018 alene blev der investeret 431 millioner kroner.

Annonce
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce