Annoncørbetalt indhold

Stor forskel i huslejen i Odense: Sådan klarer du dig økonomisk

Tiden nærmer sig, hvor mange unge i Odense skal finde et sted at bo. Forskellen på det private udlejningsmarked og det almennyttige er markant, så her kommer en opskrift til, hvordan du klarer dig.

Der er meget at kigge efter, når man skal flytte hjemmefra og leder efter sit første sted at bo, men for de fleste er det nok prisen, der bliver kigget allermest på. Især for unge og studerende er huslejen eksploderet, og der er stor forskel på priserne fra by til by.

Det viser tal fra prisportalen MONEYBANKER, der er eksperter i at hjælpe med at finde det perfekte sted at låne penge. Og netop et lån kan ofte blive en løsning, hvis SU'en eller lønnen, hvis man er ung i arbejde, skal kunne slå til, når man både skal kunne leve og betale sin husleje.

Når man skal leje, er der desuden også en anseelig forskel på, hvorvidt man vil have med det private marked at gøre eller det almennyttige af slagsen. Tallene herunder er lejen pr. kvadratmeter over et samlet år.

Odenses private marked sender priserne op på 948 kroner, mens det almennyttige er nede på 647 kroner.

I Aarhus er tallene henholdsvis 1.332 kroner på det private boligmarked og 738 kroner på det almennyttige, og i København er kvadratmeterprisen pr. år på 1.632 kroner på det private marked - og 895 kroner på det almennyttige. Endvidere hedder det 972 kroner om året i Aalborg på det private boligmarked og 721 på det almennyttige.

Derfor er det vigtigt, at man bliver skrevet op flere forskellige steder i meget god tid, hvis man ikke ved, hvor man skal studere.

Gebyrer kan betale sig

Pengene kan dog virke store, når man skal betale gebyrer for den tid, man er skrevet op. Men det giver bedre muligheder for at finde og få den ønskede bolig. Desuden kan man vinde en hel del på at vælge de almennyttige boligselskaber, da man - hvis man skulle flytte til f.eks. København - hurtigt kan tjene pengene på venteliste-gebyrer ind allerede den første måned, hvis man gør regnestykket op. Det fortæller medejer og direktør Mads Hvidberg fra prisportalen MONEYBANKER.

- Hvis man først finder ud af, at man gerne vil til København langt inde i sit forløb, så kommer man bagerst i køen ved de almennyttige boliger, og så ender man på det private marked, der er steget meget de seneste år, lyder det fra Mads Hvidberg.

MONEYBANKER-direktøren peger ydermere på, at det nemt kan skabe et a- og b-hold på det private marked. Særligt i en stor studieby som København, hvor der ikke er særlig mange ungdomsboliger sammenholdt med antallet af studerende.

- Hvis man ikke løser problemet med ungdomsboligerne, så kommer der en skævvridning, hvor det kun er de velstillede børn, der kan komme ind og klare sig. Det betyder, at man kommer hen, hvor man har et a- og et b-samfund, siger Mads Hvidberg, der også peger på, at man som studerende også skal have råd til at leve af andet end pasta og ketchup, når hjernen skal have benzin til at arbejde.

Lånemuligheder

Her kan løsningen være et SU-lån. Her er renten lav, og pengene tikker ind hver måned sammen med den almindelige SU. Det kan give luft i økonomien, men det kan også hurtigt blive en glidebane, hvor man pludselig har fået oparbejdet en stor gæld, hvis man måned efter måned låner penge helt automatisk.

Derfor kan et ganske simpelt engangslån blive en løsning. Her er det dog vigtigt, at man lige trækker luft ind, før man gør noget, forklarer Mads Hvidberg, der peger på, at man skal passe på med at overbelåne sig selv.

Han forklarer samtidig også, at man hurtigt kan komme i den situation, at man kommer til at låne mere, end man har brug for - og så kan man miste kontrollen.

MONEYBANKER-ejerens anbefaling i forbindelse med lån er, at man altid ansøger om flere lån. Du kan tjekke de billigste lån her.

- De laver en kreditvurdering af dig, og først derefter kender du indholdet af den låneaftale, du kan få. Desuden er det vigtigt at fortælle, at bare fordi man har ansøgt om et lån, så er det ikke det samme, som at man er i gang. Man har først lavet lånet, når der er skrevet under, siger han. Og selvom det kan virke som en langsom proces, så kan der være mange penge at spare, hvis man søger om lån forskellige steder. Hvis den ene bank kun vil låne dig 40.000 kroner, men du skal bruge 50.000 kroner, så er det godt at have andre i baghånden.

Lån penge hos MONEYBANKER.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.